Konakovićev primitivizam bez presedana

Saopštenje za javnost Asocijacije mladih SDA

sda drustvene mreze
Podijelite vijest

Na jednom od svojih profila na društvenim mrežama, Elmedin Konaković predsjednik stranke Narod i pravda, podijelio je video u kojem se psuje familija onima koji su za SDA. Umjesto da civilizirano zastupa svoje političke ideje i stavove, Konaković obučava i promovira svoje falange, koje otvoreno vrijeđaju desetine hiljada članova i simpatizera Stranke demokratske akcije, među kojima su porodice šehida, pripadnici Armije RBiH, predstavnici akademske i kulturne zajednice, glumci, sportisti, te neki od najuglednijih članova našeg društva.

ČITAJ JOŠ:  BAKIR SVEO BOGA NA SVOG MENTORA Izetbegović: Oni imaju skrivene mentore. I mi imamo mentora. Jednog, dovoljnog!

Je li moguće da se predsjednik jedne parlamentarne stranke upušta u najprizemniji vid političkog svađalaštva? Ulazi li Konaković u posljednju fazu svog frakcionaškog mahnitanja? Šta je sljedeće? Hoće li nakon psovki i uvreda, naoružani mahalac svoje ostrašćene pristalice pozvati da batinaju sve one koji se smiju njegovoj politici? Kako se taj učtivi pravednik i gorljivi moralista, tako brzo pretvorio u ozlojeđenog žbira?

Pozivamo nadležne institucije i Centralnu izbornu komisiju da zaštite integritet izbornog procesa i zaustave širenje govora mržnje. Ovako agresivna promocija uvredljivih stavova ne smije dolaziti od lidera političkih stranaka. To je put koji vodi totalnoj destrukciji svijesti i banalizaciji demokratije. Ubrzo ćemo Konakovića i njegov primitivni diskurs poslati na put sa kartom u jednom smijeru. Put političkog poraza i statisticke greske u historiji bošnjackog naroda.


Podijelite vijest