Kontinuirana podrška Gradske uprave Zenica zeničkim penzionerima, mladima…

F90C4C73 03B4 4BBC 87A2 7995CEDB17CC
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Grad Zenica kroz različite aktivnosti nastavlja pomagati zeničke penzionere u prevazilaženju teške ekonomske situacije. Protekle godine potpisani su ugovori o subvencioniranju prijevoza penzionera, a za ovu namjenu iz Budžeta Grada Zenica izdvojeno je 75.000 KM. 

Gradska uprava Zenica zeničkom Udruženju penzionera/umirovljenika pomogla je i u prevazilaženju problema nastalih usljed pandemije korona virusa. Za saniranje negativnih posljedica koje su uzrokovane pandemijom, Grad Zenica je izdvojio 30.000 KM. 

Pored ovog iznosa, tokom godine obezbijeđena su i dodatna sredstva za posmrtnine. Krajem 2021. godine gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović penzionerima je uručio donatorski ček u iznosu 100.000 KM te im, još jednom, pomogao u teškoj ekonomskoj situaciji.

Kontinuirana podrška mladima

Protekle godine upriličen je prijem za najbolje srednjoškolce, koji su zbog ostvarenih rezultata oslobođeni polaganja mature. Tom prilikom, najbolji maturanti, njih 126 iz 11 škola s područja Grada Zenica, dobili su prigodne poklone: stotinu konvertibilnih maraka i književno djelo „Gazi Husrefbeg“ autora Ćire Truhelke. 

Pored najboljih srednjoškolaca, simboličnom novčanom nagradom i prigodnim poklonom nagrađeni su i najbolji zenički sportisti, koji su učesnici Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, Svjetskih i Europskih prvenstava, prvaci BiH u svojim sportskim disciplinama te sportski uzori. Uoči početka školske 2021/22. godine zeničkim prvačičima uručeni su ruksaci, knjige i pribor.