Kontroliše sve: Zuckerberg najmoćniji čovjek koji je ikada hodao planetom Zemljom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlasnik “Facebooka” Mark Zuckerberg najmoćniji je čovjek koji je ikada hodao planetom Zemljom i to nije dobro, upozoravaju kritičari ove internet platforme.

Kada je riječ o broju korisnika, “Facebooka” je veći od svih religija na svijetu, a kontrola nad njim je u potpunom vlasništvu jednog čovjeka – Zuckerberga.

Kako prenosi “Yahoo”, prvi čovjek “Empire Financial Researcha” Whitney Tilson upozorava da je “tip moći koja je u rukama samo jedne osobe – loša ideja”.

ČITAJ JOŠ:  Boki 13 pušten iz bolnice nakon što je pretučen u zatvoru!

Bivši zaposlenik u “Facebooku” Joy Pul navodi za “Business Insider” da bi zakonodavci trebali razmisliti o regulativi kojom bi bila ograničena moć koju direktori imaju u svojim kompanijama.

Kritike prevelike moći “Facebooka” dolaze sa svih strana.

Nedavno su brojne neprofitne organizacije pokrenule peticiju u kojoj se traži promjena poslovnog modela koji je baziran na algoritmima treniranim da korisnicima prikazuju sadržaj koji je za njih štetan i opasan, ali kojim će biti povećan profit kompanije.

Kritičari ove kompanije ističu da je za kompaniju koja kontroliše društvene mreže i komunikacione platforme poput “Facebooka”, “Instagrama”, “WhatsApp-a” i “Messengera”, a koje koriste milijarde ljudi, jako loša stvar da većinu dionica potrebnih za glasačka prava drži samo jedna osoba – Zuckerberg.

ČITAJ JOŠ:  Građani, oprez: Lažni bankar mami žrtve niskim kamatama pa ih pljačka

Ne postoje tako moćne kompanije koje su tako jednostrano kontrolisane, upozoravaju kritičari i napominju da Zuckerberga niko ne kontrolše, a on kontroliše sve.

GODISNJICA
MARKETING