Portal 072info

Korisni savjeti: Kako online druženje tokom pandemije učiniti zabavnim i korisnim

Screenshot 3 1218
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na početku pandemije koronavirusa vlasti širom svijeta su odgovorile lockdownom. Sve više zemalja se ponovo odlučuje na ovu mjeru. Postoji nekoliko primjera kako iskoristiti Zoom i druge aplikacije za dobro online druženje pod lockdownom.

Riječ je o aktivnostima koje će online druženje učiniti zabavnim i relaksirajućim – kuhanje, kviz, književni klub, kušanje različitih pića i namirnica, meditacija, društvene igre, gledanje filmova i karaoke.

Kuhanje

Malo je onih koji nemaju prijatelja koji dobro kuha. Upravo je on taj koji može napraviti online radionicu za prijatelje koji ne znaju kuhati. Samo je potrebno napraviti listu namirnica, a onda slijedi demonstracija njegovih kulinarskih umijeća.

Kvizovi

Kvizovi u javnom prostoru, posebno pab kvizovi više nisu mogući. Ali, postoje online platforme koje mogu biti dobra alternativa. Među njima su myquiz.org ili charitychild.org.

Književni klubovi

Pandemija je pogodila i književne klubove. Međutim, lockdown je prilika da i oni koji nisu bili članovi nekog književnog kluba to postanu. Naravno, to je moguće postići i u online prostoru. Dovoljno je samo zakazati online susret i odabrati knjigu o kojoj će se diskutovati.

Kušanje različitih pića i hrane

Svakako da je online prostor i prilika za druženje ljubitelja različitih vrsta alkoholnih pića i hrane. Takođe je potrebno samo zakazati susret za kušanje i dikusiju o vinu, pivu, siru itd.

Meditacija

Internet je omogućio i grupnu meditaciju u uslovima potpune fizičke odvojenosti ljudi. Za ovu svrhu moguće je, između ostalih, koristiti aplikaciju Insight Timer. Ona pokazuje koliko se ljudi istovremeno u svijetu bavi meditacijom.

Društvene igre

Ne trebaju se zaboraviti ni društvene igre i vrlo je jednostavno – odaberite igru i zakažite susret s prijateljima.

Gledanje filmova

Vrijeme lockdowna je dobro došlo za noćno gledanje filmova. Posebno dobro aplikacija za grupno gledanje je aplikacija Netflix Party koja je besplatna. Omogućava sinhroniziran prikaz filma i grupnu komunikaciju. Osim toga, moguće je dogovoriti termin gledanja i komunicirati preko Zooma ili neke druge aplikacije.

Karaoke

Karaoke su zagarantovana zabava, pa i onda kada su u online formatu. Za online karaoke moguće je koristiti i Zoom, piše list Independent.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME