Koronavirus u BiH odnio još 11 života

korona 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Bosni i Hercegovini registrirane su još 293 osobe pozitivne na koronavirus, od obrađenog 1.541 testa. Preminulo je 11 osoba, podaci su entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Distrikta Brčko BiH.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.270  testiranih uzoraka, od čega je 260 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima.

U FBiH je u protekla 24 sata prijavljeno devet smrtnih ishoda, i to u Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, dok su tri smrtna ishoda prijavljena naknadno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8 697.

ČITAJ JOŠ:  Analiza terorističkog napada u Beču: Je li se mogao predvidjeti i koje poruke ohrabruju

U Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, UKC u Banjoj Luci te u bolnicama u Fоči, Biјеljini i Dоbојu tеstirаn je 201 lаbоrаtоriјski uzоrak, а infekcija koronavirusom pоtvrđеna је kоd 31 оsоbе. Riječ je o 12 muškаrаcа i 19 žеna.

U pоsljеdnjа 24 sata u RS su priјаvljеnа dvа smrtnа slučаја, a riječ je о muškаrcimа stаriје živоtnе dоbi, iz Rоgаticе i Višеgrаdа.

U Distriktu Brčko BiH registrirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a uzeto je 70 uzoraka.

GODISNJICA
MARKETING