Portal 072info

Košarkaši Čelika startali sa pripremama za narednu sezonu

Jutarnjim treningom na atletskom poligonu Kamberovića polje košarkaši Čelika startali su sa pripremama za narednu sezonu.

Šef stručnog štaba Josip Pandža i trener Bojan Stevanović na raspolaganju imaju 17 košarkaša, uglavnom mlađih. Zbog mjeseca ramazana i igrača koji poste izostala je nekolicina igrača koji će se priključiti naknadno. Ekipa trenutno radi kombinovano na Kamberovića polju i Areni a plan je da se trenira i tokom  ljetnjih mjeseci.

„Mislim da smo prije prekida lige  bili u uzlaznoj putanji. Imali smo sedam vezanih pobjeda i siguran plasman u play off. Taj nesretni prekid nas je zaustavio. Mi smo čekali prvi momenat da krenemo raditi. Interes nam je da radimo cijelo ljeto. Mislim da će ova korona donijeti i neke pozitivne efekte na bh. košarku. Napokon se moramo okrenuti domaćih igračima i proizvodnji. Mi smo stalno nešto polovno uvozili i sakrivali rezultat. Radićemo cijelo ljeto i okrenuti sa domaćim igračima”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Josip Pandža, trener OKK Čelik.

„Iza nas je uspješna sezona koja je nažalost prekinuta. Drago nam je što smo se ponovo okupili i što možemo trenirati. Vjerujem da u narednoj sezoni možemo postići još bolje rezultate”, optimista je jedan od najtalentovanijih zeničkih košarkaša Anes Podojak.

Ambicije stručnog štaba i Uprave u narednoj sezoni su plasman u Premijer košarkašku ligu.

„Definitvno mi radimo da bi popravili individualne karakteristike mladih igrača i da naredne godine uđemo u Premijer ligu. To nam je cilj, interes i želja. Mislim da je i Uprava ambiciozna i kvalitetna”, zaključio je trener Pandža. 

(Zenicainfo/Mirsad P.)

Podijelite članak
  • 14
    Shares

Počitajte još

OSTANI KUĆI | Košarkaši ”Čelika” poručili: Mislimo u ovim teškim vremenima na naše bližnje i na starije (VIDEO)

Redakcija

OKK Čelik u Areni ubjedljivo savladao KK Travnik

072info

OKK Čelik zasluženo slavio u Jablanici

072info