Portal 072info

KRAJ VELIKIM VRUĆINAMA: Još malo ćemo se “pržiti”, stižu kišni dani

Val vrućine trajat će u regiji još bar dva dana. Temperatura će se u dane vikenda postepeno sniziti, uz više oblaka i mjestimičnu kišu. Sljedeće sedmice očekuje nas pravo osvježenje.

Tokom četvrtka u regiji biti će sunčano, vruće i vrlo vruće. Poslijepodne je mala vjerovatnoća kratkotrajnog lokalnog pljuska ili grmljavine uglavnom u južnim krajevima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 33 do 38 °C.

I u subotu će u regionu biti vruće i vrlo vruće, uz povećanu mogućnost za mjestimičnu kišu uglavnom na sjeveru regije. Promjenljivije uz malo niže temperaturne vrijednosti bit će u nedjelju, te mjestimičnu kišu i grmljavinu većinom poslijepodne.

U dane vikenda bit će podnošljivije što se tiče temperature, ali postoji opasnost za pojavu izraženijih pljuskova i lokalnog nevremena.

Velki pad temperature

Kako sada pokazuju meteorološke karte, sljedeća sedmica nam donosi kišu i znatan pada temperature zraka. Tako će se na primjer preko dana živa u termometru u ponedjeljak penjati do 23 ili 24 stepena, a malo više temperature očekuju se samo u mjestima na krajnjem istoku regije.

Kiša i nestabilno vrijeme zadržat će sve do sredine sljedeće sedmice. U odnosu na sada, temperature će biti niže i za više od 10 stepeni.

Promjena koja nam stiže nikako ne znači kraj ljeta, ali zasigurno znači kraj nepodnošljivim vrućinama kakve smo imali do sada, piše “Net“.

Podijelite članak