Portal 072info

KRAJ VELIKIM VRUĆINAMA: Još malo ćemo se “pržiti”, stižu kišni dani

Val vrućine trajat će u regiji još bar dva dana. Temperatura će se u dane vikenda postepeno sniziti, uz više oblaka i mjestimičnu kišu. Sljedeće sedmice očekuje nas pravo osvježenje.

Tokom četvrtka u regiji biti će sunčano, vruće i vrlo vruće. Poslijepodne je mala vjerovatnoća kratkotrajnog lokalnog pljuska ili grmljavine uglavnom u južnim krajevima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 33 do 38 °C.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I u subotu će u regionu biti vruće i vrlo vruće, uz povećanu mogućnost za mjestimičnu kišu uglavnom na sjeveru regije. Promjenljivije uz malo niže temperaturne vrijednosti bit će u nedjelju, te mjestimičnu kišu i grmljavinu većinom poslijepodne.

U dane vikenda bit će podnošljivije što se tiče temperature, ali postoji opasnost za pojavu izraženijih pljuskova i lokalnog nevremena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Velki pad temperature

Kako sada pokazuju meteorološke karte, sljedeća sedmica nam donosi kišu i znatan pada temperature zraka. Tako će se na primjer preko dana živa u termometru u ponedjeljak penjati do 23 ili 24 stepena, a malo više temperature očekuju se samo u mjestima na krajnjem istoku regije.

Kiša i nestabilno vrijeme zadržat će sve do sredine sljedeće sedmice. U odnosu na sada, temperature će biti niže i za više od 10 stepeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Promjena koja nam stiže nikako ne znači kraj ljeta, ali zasigurno znači kraj nepodnošljivim vrućinama kakve smo imali do sada, piše “Net“.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME