Krajiški bend Javni nered objavio spot za “Ruke u zraku” (VIDEO)

BENDJavninered

Bend JAVNI NERED sa članovima Krupa/Bihać je i službeno snimio spot za pjesmu „Ruke u zraku“ koja poziva na buđenje i svijest mladih ljudi da se aktiviraju i podignu svoj glas za bolje sutra naše BiH. Da bi pjesma poprimila pravi efekt odlučili su se da naprave spot koji će oslikati upravo ono o čemu pjesma pjeva, oslikati realnu sliku društva i poslati jasnu poruku kako pojedinac može pokrenuti stanje pasivnosti i izboriti se za promjene.

„Želja nam je bila kažu za portal ljutakrajina.net ovi simpatični momci da sa ovim spotom pošaljemo jasnu poruku našoj omladini a i svim ljudima dobrog srca, da se možemo i moramo izboriti i ustrajati protiv svega lošeg što se trenutno događa u našoj zemlji, a kako svi volimo muziku odlučili smo da nam to bude naše oružje u ovoj borbi“ kažu dečki iz Javnog Nereda.

Naravno pored autorskih pjesama fenomelano sviraju covere poznatih stranih i domaćih izvođača poput Roling Stonsa, The Doorsa, Majki, Atomskog Skloništa, Partibrejkersa, EKV-a i sl. a uskoro snimaju i spot za autorsku pjesmu „Nebo zna“.

Bend inače broji 5 članova a to su: Jasmin Beširević (vokal), Nedžad Ibrahimpašić (gitara), Armin Sivić (gitara), Haris Bajrić (bubnjevi), Edo Brkić (bass).

Spot su odradili WANTED PRODUCTION – K.C. Edvin Mulalić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE