Krijumčarenje na granici Hrvatske i Srbije: Drogu sakrili u limenku i krenuli na more u Grčku

Podijelite vijest

Dva mladića i dvije djevojke su carinicima rekli da su krenuli na more u Grčku

Carinici su u saradnji sa policijom 3. augusta 2022. godine godine na izlazu iz Hrvatske na ulazu u Srbiju na graničnom prijelazu Batrovci spriječili pokušaj krijumčarenja droge skrivene u jednoj prerađenoj limenci osvježavajućeg bezalkoholnog pića.

Neobičan pokušaj skrivanja narkotika otkriven je kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao ”BMW 114” belgijskih registarskih oznaka kojim je putovalo četvoro mladih stranih državljana, prenosi gpmaljevac.

ČITAJ JOŠ:  Drama u škol: Učenica (13) pokušala da se ubije skokom sa prozora

Dva mladića i dvije djevojke su carinicima rekli da su krenuli na more u Grčku i da nemaju ništa da prijave jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga, carinici su u jednom rancu koji se nalazio u gepeku, naišli na naizgled običnu limenku osvežavajućeg, bezalkoholnog pića.

Izvadivši je iz ranca, carinici su shvatili da je suviše laka da bi bila ispunjena sadržajem, te da se najverovatnije radi o vješto smišljenoj kamuflaži.

ČITAJ JOŠ:  Muškarac nađen mrtav sa prostrijelnom ranom u grudima

Njihove sumnje su ubrzo potvrđene, jer su okretanjem gornjeg dijela limenke utvrdili da je ona prerađena tako što je u unutrašnjost ubačena valjkasta plastična bočica koja je trebala da posluži kao svojevrsni kontejner, dok je šupljina između zida limenke i bočice popunjena gipsom.

U unutrašnjosti bočice pronađeno je ukupno 7 plastičnih kesica ispunjenih različitim narkoticima: tri kesice ispunjene bijelom praškastom materijom teškom oko 5 grama, za koju se sumnja da je riječ o kokainu, tri kesice teške oko 8 grama u kojima se našla psihoaktivna supstanca ketamin, kao i jedna kesica sa četiri tablete u obliku lutkica za koje se sumnja da je reč o ekstaziju.

ČITAJ JOŠ:  Djevojčica pronašla obješenu majku u stanu, pokušala je spasiti