Krimolovci u septembru zaprimili 468 poziva, 25 bilo vrlo korisnih

2 6
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) registrirali su u septembru 2021. godine ukupno 468 poziva, od kojih je 25 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije ‘Krimolovci’ zaprimljena su ukupno 353 poziva, od kojih je sedam bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na web stranici SIPA-e zaprimljeno je 115 prijava, od čega je 18 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je pet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e a dvije Sektoru za istraživanje ratnih zločina i krivičnih djela kažnjivih po međunarodnom humanitarnom pravu SIPA-e.

ČITAJ JOŠ:  COVID-19 STATISTIKA ZA ZDK: Testirano 1.048 osoba, 3.117 pod zdravstvenim nadzorom

U septembru je pristiglo 18 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljen jedan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, saopćeno je iz SIPA-e.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 59 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja ‘Krimolovci’ – 080 020 505.

GODISNJICA
MARKETING