Krizni štab ZDK: Broj novozaraženih se stabilizira, što bi mogao biti dobar znak

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Epidemiološka situacija na području Zeničko-dobojskog kantona je nepovoljna, broj novooboljelih se stabilizira, a zdravstveni sistem i dalje opterećuje veliki broj oboljelih sa teškom kliničkom slikom, zaključio je Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK-a.

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Adnan Jupić rekao je da je poduzet niz koraka i mjera s ciljem rasterećenja bolničkih kapaciteta te kvalitetnijeg zbrinjavanja oboljelih.

“Broj pozitivnih u proteklih sedam dana nešto je manji nego sedmicu ranije, što bi mogao biti pozitivan znak. Koristim se prilikom da se zahvalim i pozovem građane da poštivanjem mjera i naredbi koje donosi Vlada ZDK, a na preporuku Kriznog štaba, pomognemo jedni drugima da izađemo iz ove krize”, rekao je ministar Jupić.

ČITAJ JOŠ:  Spojile ih slične, teške sudbine: Kako su Fahrudin i Hasib postali nerazdvojni prijatelji

Naveo je da je Krizni štab razmatrao zahtjeve službenika policije i novinara da budu prioritet kod vakcinacije, rekavši da će imati razumijevanja za njihov zahtjev jer su više izloženi opasnosti od zaraze.

Naglasio je da će se do dolaska veće količine vakcina aktivno raditi na promociji imunizacije kako bi se vakcinisao što veći broj građana, jer je kolektivna imunizacija jedini izlaz iz ove situacije, saopćeno je iz Press službe ZDK.

GODISNJICA
MARKETING