Krnjić najbolji senior, Vojić najuspješnija seniorka u K1 prvenstvu u Zenici

Krnjić najbolji senior, Vojić najuspješnija seniorka u K1 prvenstvu u Zenici

Proteklog vikenda u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici održano je državno prvenstvo BiH u disciplinama K-1 style, Light Contact koje je organizovao KBV “Isak-Ze”.

Na prvenstvu je učestvovalo 250 boraca iz 45 klubova, a stari/novi prvak BiH u kategoriji +91 K-1 je Ahmed Krnjić koji je tehničkim nokautom odnio pobjedu i proglašen ujedno i najboljim seniorom.

Naser Pipić je u kategoriji +91kg K-1 B klasa uspio da protivnika natjera na predaju, snažni low-kickovi su doprinjeli pobjedi te je postao novi državni prvak. Mirko Crnović -91 senior B klase je također uspio da dođe do svoje prve pobjede i postao novi državni prvak.

Ervin Alajbegović u kategoriji -51kg bez borbe je postao prvak, a klub Borilačkih Vještina “Isak-Ze” proglašen je kao najbolji klub u disciplini K-1.

Najbolji borac turnira je Isak Mehmedović iz kluba TomCat Tuzla.

Kanita Muminović iz Usore najuspješnija je mlađa juniorka, Jasna Đerić (Velež Nevesinje) najuspješnija je starija juniorka, dok je Ajla Vojić iz Bihaća najuspješnija seniorka u kategoriji K1.

“Veliko hvala svima koji su bili naši gosti, hvala svim trenerima, takmičarima, delegaciji, sudijama i svima onima koji su doprinijeli u organizaciji i realizaciji Državnog prvenstva”, zahvalili su se organizatori.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica