Krše zakon i rizikuju živote, a sve samo da bi postali internet zvijezde

Krše zakon i rizikuju živote, a sve samo da bi postali internet zvijezde

Banjalučka policija je u posljednja dva mjeseca rasvjetlila nekoliko zanimljivih slučajeva, a koji im nisu ni bili prijavljeni.

Ovakvom reakcijom policije, lisice na ruke stavljene su osumnjičenim za pucnjavu, uništavanje spomenika, ali i prodaju droge.

Istina, za neka hapšenja odgovorni su i sami počinioci koji su svoje prekršaje snimali i video objavili na društvenim mrežama.

Posljednji slučaj je hapšenje državljanina Kanade u Banjaluci, a on je priveden kada je policija došla do informacija da nabavlja drogu na do sada neviđen način kod nas.

On je kokain naručivao preko sajtova iz Velike Britanije.

Prilikom njegovog hapšenja policija je oduzela oko 140 grama kokaina.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je u ovom slučaju bilo veoma teško doći do informacije kako osumnjičeni dolazi do narkotika, ali su na kraju u potpunosti rasvjetlili ovaj slučaj, prenosi Srpskainfo.com.

Jedan od slučajeva gdje je policija reagovala zbog objava na društvenim mrežama je i slučaj „majkara“, kada su uhapsili Igora V. (27) iz Banjaluke.

Instagram

On je pucao iz gasnog pištolja i time uznemirio stanovnike u banjalučkom naselju Borik, a zatim to sve snimio i objavio na Instagramu.

Policija je zatim došla do snimka, pokrenula istragu i ubrzo identifikovala i uhapsila Igora.

Nedugo, nakon toga desio se još jedan sličan slučaj u Banjaluci.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kako nekoliko mlađih momaka lože vatru na spomeniku na Banj Brdu. Tom prilikom nastala su oštećenja na spomeniku.

Isti dan je reagovala policija i uhapsila mladića, koji je kasnije izjavio da je naložio vatru na spomeniku kako bi snimio spot za pjesmu.

Poslije toga usledilo je hapšenje muškarca iz Banjaluke koji je preko svog profila na Facebooku prodava tablete kamagra.

I u ovom slučaju nije bilo nikakve prijave, nego je policija došla do ovih informacije i zatim je pokrenuta istraga.

Nakon prikupljenih svih informacija, policija je uhapsila osumnjičenog i pretresla prostorije koje on koristi i tom prilikom pronašli su veću količinu ovih tableta.

Sociolog Nemanja Đukić ističe da mlađe osobe svjesno stavljaju takve snimke na interent kako bi privukli pažnju na sebe.

– Živimo u vremenu atrakciji i bitno je skrenuti pažnju na sebe. Društvene mreže su postale jedan vid komukacije. Stavljanjem snimaka tuča, brze vožnje i drugih problematičnih događaja, mladi pokušavaju na neki način da se brendiraju – pojasnio je Đukić.

Za hapšenje dvojice dilera sredinom septembra u Kotor Varošu, a od kojih je oduzeta određena količina narkotika, nisu trebale društvene mreže. Policija je tada došla do saznanja da se oni bave ovim krivičnim djelom i uslijedila je akcija i njihovo privođenje.

Slično je bilo i sa pronalaskom mini laboratorije za proizvodnju skanka u Banjaluci.

Tokom prošle sedmice policija se pohvalila i slučajem da su prilikom njihove opservacija, riješili određeni broj krađa koje su zadnjih mjeseci bile počinjene u Banjaluci.

Osumnjičeni je doslovno ušetao u policijske ruke zajedno sa ukradenim plijenom.

Daljim radom ga je policija povezala sa još nekim krađama koje su zadnjih mjeseci počinjene na području Banjaluka.

Naš sagovornik ističe da je rešavanju ovih krivičnih djela doprinio pojačani angažman policije, ali i praćenje novih trendova.

– Zahvaljujući praćenju društvenih mreža policija je rasvjetlila neke zanimljive slučajeve. U narednom periodu treba očekivati više ovakvih slučajeve – kaže sagovornik.

Pušten na slobodu

Edvard Vadimovitč (29), naturalizovani Kanađanin ruskog porijekla, pušten je u petak na slobodu nakon saslušanja u banjalučkom tužilaštvu.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je Kanađanin uhapšen nakon što je policija kod njega pronašla oko 130 grama kokaina i 800 grama nepoznate praškaste materije.

Policija je i u ovom slučaju došla do informacija da on preko određenih sajtova iz Velike Britanije naručuje drogu, koja mu dolazi sakrivena sa drugim paketima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica