Krunu najljepše djevojke u BiH ponijela Adna Biber

Screenshot 1 72

Adna Biber iz Sarajeva najljepša je djevojka Bosne i Hercegovine. Odlučeno je to na večerašnjem finalu izbora za Miss BiH za 2021. godinu u Lukavcu, gdje se za titulu najljepše Bosanke i Hercegovke takmičilo 18 djevojaka.

Prva pratilja Miss BiH za ovu godinu je Anđela Glišić iz Zvornika, a druga pratilja je Sara Dangubić iz Ljubinja.

Miss EMI magazina je Inja Ponjavć iz Bosanske Gradiške, miss internata Tamara Banjac iz Ribnika, miss televoutinga Mihalea Majstorović iz Srpca, miss fotogeničnosti Ivona Šakotić iz Bileće, dok je najšarmantnijom djevojkom proglašena Jasmina Krilić iz Mostara.

Prva pratilja Anđela Glišić
Prva pratilja Anđela Glišić

Ovogodišnji izbor za Miss BiH protekao je u svečanoj azmosferi, s obzirom da se radi o 25 izboru najljepše djevojke BiH.

Početkom ovoga mjeseca započele su pripreme i snimanja za ovo takmičenje, a finalistice su boravile u Garden City Hotelu & Resortu u Konjicu, gdje su provele 12 nezaboravnih dana.

Kao i uvijek, direkcija Miss BiH promoviše društveno korisne teme te su tako ove godine dale akcent na promociju podizanja ekološke svijesti te posebno problem divljih deponija u BiH.

Druga pratilja Sara Dangubić
Druga pratilja Sara Dangubić

Akcija nosi naziv “Volimo prirodu – stop divljim deponijama”. Također su govorile i o zanimljivim destinacijama u BiH te promociji domaćeg turizma.

Miss BiH 2021. održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu, koji su pokrovitelji zajedno s Turističkom zajednicom Općine Lukavac i Općinom Lukavac, a u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma te zaštite okoliša.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE