Krvoproliće: Četiri osobe ubijene u bolnici

Muškarac naoružan puškom i pištoljem ubio je četiri osobe u medicinskom objektu u Tulsi, u američkoj državi Oklahoma, nakon čega je izvršio samoubistvo, a policija je brzom intervencijom spriječila stradanje većeg broja ljudi, saopštile su snage reda.

Policija je stigla u Bolnicu “Sveti Nikola” tri minute nakon što je primila poziv u vezi sa pucnjavom na drugom spratu, rekao je zamjenik šefa policije u Tulsi Eric Daglish.

“Policajci su stupili u kontakt sa osobljem bolnice i osumnjičenim napadačem pet minuta kasnije”, rekao je Eric Daglish.

Rad policije je pod lupom javnosti od kada je napadač ubio 19 djece i dvije nastavnice u školi u Teksasu prošle sedmice dok su policajci čekali ispred učionice skoro sat vremena.

“Mislim da to svi imaju na umu. Tema Tulse se stalno vraća. Reći ću da sam veoma zadovoljan onim što do sada znamo o odgovoru naših policajaca”, rekao je Daglish.

Policija navodi da pokušava da utvrdi identitet napadača iz Tulse i da procjenjuje da muškarac ima između 35 i 40 godina.

Srna/N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE