Kupujete kupaći kostim online, evo na šta trebate obratiti pažnju

f33588319c69461aada2ebfc7cc757ca
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ove godine, zbog pandemije, odlazak u šoping postao je rizičan poduhvat, pa su mnogi odlučili odjeću kupovati online.

S obzirom da je vrijeme odmora, a kako mnogi ljetni predah od svakodnevnih obaveza i ove godine ne mogu zamisliti bez plivanja, bilo da je to na moru, u rijeci, na jezeru ili bazenu, valja razmisliti o idealnom kupaćem kostimu.

Modni dizajneri preporučuju da se držite provjerenih krojeva za koje znate da vam dobro stoje.

Poželjno je i da postoji mogućnost za mix match, odnosno kombiniranje različitih veličina gornjeg i donjeg dijela, kakvu opciju, primjera radi, ima poznata web stranica – britanski Asos.

– Ako vaš brend ima svoju Instagram stranicu pregledajte kupaći kostim sa svih strana, a možete se i putem chatta posavjetovati ako, primjera radi, postoji takva opcija. Dobro će doći i korištenje prikaza od 360 stepeni Celzijusa kako biste detaljno izanalizirali kupaći kostim koji vam se sviđa. To je vrlo korisno i kako biste izbjegli iznenađenja poput primjera radi, previše izrezanog donjeg dijela straga – savjetuje Sophie Flora iz Gyko Swimweara.

Uporedite gornje dijelove kupaćeg kostima sa vrstom grudnjaka koji vam najviše odgovara i ravnajte se i po tome. Pa ako volite balconette modele, držite se takvih.

Ako volite istaknuti leđa i ramena, potražite model s dubokim dekolteom koji će odvratiti pažnju od vaših atributa koje manje volite.

Dobar je savjet uporediti i izgled i građu manekenki i kupaći kostim na online stranici prije kupovine sa svojim izgledom kako bi se mogućnost greški sveo na minimum.

Koristan savjet za kraj

Kupujte one modele koji nemaju plastične i metalne dijelove, primjera radi, kopče, nitne ili neke druge ukrasne detalje, jer zbog soli i sunca ti dijelovi znaju pucati što znači da će kupaći kostim kraće trajati.

Nakon korištenja kupaći kostim uvijek isperite kako mu ne bi naškodila so iz mora ili hlor iz bazena.

GODISNJICA
MARKETING