Portal 072info

Kvalifikacijska utakmica s Estonijom igra se na terenu Trening centra u Zenici

Ženska seniorska nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine, u Trening centru N/FS BiH u Zenici, priprema se za kvalifikacione utakmice s Estonijom i Belgijom. U ekipi selektorke Samire Hurem vlada dobra atmosfera, ali stručni štab ove reprezentacije je u problemima zbog izostanka nekih ključnih igračica.

“Nama je ovo veliki problem, jer se radi o tri izuzetne igračice Ameli Kršo, Lidiji Kuliš i Iris Kadrić, a to je kompletan naš napad. Sada protiv Estonije moramo ići na pobjedu i pozvala sam druge igračice, koje će dobiti priliku da se dokažu i iskoriste ukazano povjerenje. Vjerujem da ćemo na svom stadionu u Centru imati potporu iz gledališta i da ćemo zabilježiti pobjedu.

Naša kvalifikacijska grupa je zaista preteška, Engelska, Belgija, Estonija, Srbija i mi, sve ove zemlje imaju bolje razvijen ženski fudbal, ali vjerujem da ćemo uskoro i mi imati bolji ženski fudbal. Naša želja, ogromno naše srce i veliko zalaganje će, nadam se, sada nadoknaditi sve ono što druge reprezentacije već imaju”, rekla nam je Samira Hurem.

Kvalifikacijska utakmica za naredno Evropsko nogometno prvenstvo za žene između Bosne i Hercegovine i Estonije igra se, u petak 24. oktobra, na glavnom terenu Trening centra NFS u Zenici s početkom u 15 sati. Nogometni savez je odlučio da kapije u Trening centru budu otvorene za sve navijače i ulaz za ovu utakmicu je besplatan.  

Fena

Podijelite članak