Lavu meso, Biku čokolada, Strijelcima lazanje

Podijelite vijest

Pretjerivanja u hrani: Svako ima nešto u jelovniku na što je slab, Bikovi su ljubitelji slastica, Lavovi obožavaju meso, Djevice grickalice, a Strijelci tjesteninu.

Ljuto za Ovna

Pripadnici ovog znaka veliki su gurmani koji su u vječnoj potrazi za savršenim okusom. Ako negdje probaju savršen odrezak, vječno će pričati kako je “ovaj dobar, ali ni izbliza onome”. Jelu lako nađu prigovore, mada u napadajima gladi koji su za njih tipični mogu pojesti sve što im dođe pod ruku. Veliki su ljubitelji ljutih jela, poput meksičkih tortilja.

Čokolada za Bika

Pripadnici ovog znaka veliki su hedonisti i znaju kako uživati u hrani. Ipak, oni neće jesti bilo što, a s gnušanjem će odbiti biljne zamjene za sireve, nekvalitetne umake i loše komade mesa. Mogu jesti i jednostavna jela poput ajvara i kruha te salame i rajčica, ili pak kavijara, u svemu će uživati ako je fino. Njihov je najveći porok čokolada.

Sendvič za Blizance

Među svim pripadnicima Zodijaka, Blizanci su oni koji najteže usvajaju zdrave prehrambene navike i njih se pridržavaju. Obično jedu u fazama – tako da uživaju u istim namirnicama nekoliko mjeseci dok im ne dosade i prelaze na nešto drugo. Omiljeni porok iz hladnjaka im je sendvič, u koji će natrpati sve što pronađu i stvoriti vrhunsku deliciju koju uvijek mogu jesti.

Sir za Raka

Pripadnici ovog znaka nemaju pretjeranih zahtjeva u kuhinji, oni gotovo sve vole jesti, no teško se pridržavaju zadanih količina. Voće i povrće će jesti ako im ih servirate, jer ih se u suprotnom neće sjetiti. Znaju pretjerivati u svim oblicima sireva te drugim mliječnim proizvodima, kao i količinama ispijenih kava te alkoholnih pića.

Meso za Lava

Pripadnici ovog znaka su jedni od onih koji su uvijek gladni, tj. čak i ako su siti mogu još “malo pojesti”. Piju premalo vode, a veliki su obožavatelji proteina u svim oblicima – mesu, jajima i mliječnim proizvodima. Ipak, njihova je slaba točka meso u svim oblicima – od svinjetine i piletine do divljači. Neće odbiti niti čokoladu, mada slastica jedu znatno manje nego slanu hranu.

Čips za Djevicu

Pripadnici ovog znaka jedni su od rijetkih koji će jesti dovoljne količine voća i povrća, kao i druge zdrave hrane. Ipak, njihov su velik porok grickalice koje vole u svim oblicima. Čips, nachosi, kokice, keksi, s čime god krenu ne prestaju dok ne pojedu do kraja. Nakon što to pojedu osjećat će grižnju savjesti, jer su svjesni koliko je to nezdravo te utječe na njihovu liniju.

Slastice za Vagu

Pripadnici ovog znaka vole eksperimentirati s raznim okusima te će rado isprobavati nove delicije, dok god one izgledaju primamljivo. Kako ponekad i zaborave jesti, u stanju pregladnjelosti će nerijetko posegnuti za fast food namirnicama poput hamburgera i kebaba. Ipak, njihov su najveći porok privlačni deserti kojma ne mogu odoljeti.

Pizza za Škorpiona

Pripadnici ovog znaka već od malena znaju koje namirnice vole, a koje ne, a svaki okus vole obogatiti nekim začinom. Oni su u stanju i od povrća poput kupusa napraviti gurmansku deliciju, a rado će pojesti i palentu. Najveći porok im je pizza, koju rado i vrlo često jedu, a mogu je zalijevati i s velikim količinama gaziranih sokova.

Lazanje za Strijelca

Pripadnici ovog znaka obožavaju nove okuse i specijalitete dalekih krajeva. Uz gotovo svako jelo vole jesti salate, a obožavaju luk. Od konkretnih jela vole tjesteninu u svim oblicima, a slasnom komadu lazanja nikako ne mogu odoljeti. Rado jedu krumpir i meso, no mliječne proizvode izbjegavaju ili bi barem trebali, jer ih teško probavljaju.

Pašticada za Jarca

Pripadnici ovog znaka ljubitelji su klasičnih okusa iz tradicionalne kuhinje. Za doručak će rado pojesti palentu, jaja s kobasicama ili žitarice, a od konkretnih jela veliki su ljubitelji variva te mesa s umacima poput pašticade. U takvim ukusnim jelima znaju pretjerati, no ako postoji desert, u želucu će uvijek ostaviti mjesta za njega.

Palačinke za Vodenjaka

Pripadnici ovog znaka rado eksperimentiraju s okusima i novim sastojcima u kuhinji. Vole u fast food, mada se pokušavaju kontrolirati kako bi ga što manje jeli, osobito ako imaju problema s viškom kilograma. Slanina i kobasice njihov su omiljeni doručak, dok su palačinke slatki porok bez kojeg ne mogu zamisliti život.

Morsko za Ribe

Za pripadnike ovog znaka doista vrijedi izreka “ono si što jedeš”. Oni su veliki ljubitelji morskih delicija – bilo da je riječ o plodovima mora ili ribama. Rado piju voćne sokove i jedu povrće, a najveći je nedostatak i porok u njihovoj prehrani pretjerivanje sa soli. Rado će jesti i kinesku kuhinju, a od brze hrane najteže odoljevaju čipsu i kokicama.

24sata.hr