Screenshot 2 45
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 11, 2021 @ 16:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Lažne covid potvrde o vakcinaciji iz Livna kruže po Hrvatskoj i zemljama EU na kojima su lažirani potpisi i pečati direktorice Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona Diane Mamić i liječnice tomislavgradskoga Doma zdravlja Bernardine Šarac, potvrđeno je za Klix.ba.

Direktorice Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona Diana Mamić je za naš portal kazala kako je slučaj otkriven prilikom provjere vjerodostojnosti jedne potvrde o vakcinaciji koju je na e-mail Zavoda za javno zdravstvo tog kantona poslala mjerodavna Služba za izdavanje EU COVID potvrda iz Zagreba.

Nakon toga, kako ističe na uvid su dobili još nekoliko potvrda za koje se, nakon provjere u bazi podataka o vakcinisanim osobama, također ispostavilo da su krivotvorene.

“Uz moj pečat i potpis i pečat i potpis dr. Šarac, krivotvoreni su i pečati Kantonalne bolnice Livno i Doma zdravlja Tomislavgrad”, kazala je Mamić za Klix.ba.

Tekst se nastavlja nakon reklame

O ovom slučaju je, kako kaže odmah obavijestila MUP Livanjskog kantona i Graničnu policiju Republike Hrvatske, te se poduzimaju sve zakonom propisane radnje kako bi se otkrile odgovorne osobe i rasvijetlio slučaj navedenih krivičnih djela.

LIDER