Legendarni Valentino Rosi objavio povlačenje

rr 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Devetostruki prvak svijeta Valentino Rosi (Rossi) na konferenciji za medije otkrio je da će na kraju sezone zawvršiti svoju bogatu karijeru u motociklizmu. 

– Ovo je veoma težak trenutak za mene, teško je znati da se neću trkati sljedeće godine, ali bilo je sjajno. Ovo je bilo dugo, zabavno putovanje, biti 25-26 godina u Svjetskom prvenstvu je nevjerovatno. Bilo je mnogo nezaboravnih trenutaka koje sam doživio sa svojim timom i nemam mnogo toga još da kažem – rekao je Rosi.

Rosi je još ranije najavio da će odluku o svojoj budućnosti donijeti tokom ljetne pauze, a opcije su mu bile povlačenje ili nastavak karijere u svom timu, koji će od naredne godine imati dva mjesta u šampionatu, ali na Dukatiju.

Iako je na početku ove sezone najavljivao da mu je želja da vozi još godinu dana, to se neće obistiniti, već će mu posljednja trka u karijeri biti Velika nagrada Valensije 14. novembra. Razlog za to su loši rezultati od početka ove sezone, među kojima mu je najbolji plasman na prvih devet trka bilo 10. mjesto, zbog čega su iz Petronasa već najavili da saradnju neće nastaviti. Na kraju prošle sezone popularni “Doktor” ostao je bez mjesta u fabričkim timom Jamahe, čije boje je branio 15 godina.