ta
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Našu državu ćete pronaći na mapi svjetskog biciklizma, a za to je zaslužna fenomenalna Lejla Tanović, koja svako malo ostvari sjajan rezultat i tako pronađe način da oduševi našu javnost.

FIXGEHALT

Briljantna biciklistkinja jučer je osvojila drugo mjesto u maraton disciplini Svjetskog kupa u Francuskoj te tako donijela prvu medalju Bosni i Hercegovini u historiji takmičenja ovog ranga. Također, osvojila je 200 UCI bodova te tako ostvarila najbolji rezultat karijere.

Tanović je jučer završila poslije prve, a ispred druge maratonke svijeta i tako pokazala da joj je mjesto u samom vrhu svjetskog biciklizma. Naša biciklistkinja je iza sebe ostavila takmičarke koje su rangirane od druge do pete pozicije na svjetskoj rang-listi, te tako po ko zna koji put pomrsila račune favoriziranim biciklistkinjama.

Borba za drugo mjesto trajala je više od sat, bila je iscrpljujuća, ali su kod Lejle proradili inat i želja da našoj državi donese novo odličje.

LIDER

Tanović je trenutno sedma biciklistkinja svijeta, a već za dvije sedmice na Svjetskom prvenstvu u Italiji ima priliku popraviti svoj plasman i ponovo obradovati naciju.

Lejla Tanović rođena je 19. juna 1994. godine u Udinama.