Lendo: Pozivam Nikšića i Vladu da konačno javnosti predoče program rada

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo oglasio se danas na Facebooku gdje pozvao premijera Nermina Nikšića i Vladu FBiH “da konačno javnosti predoče program rada Vlade FBiH u predstojećem mandatu”. 

– Vlada FBiH mora konačno predočiti program rada, nerad kojem svjedočimo je neprihvatljiv!

Pozivam premijera Nermina Nikšića i Vladu FBiH da konačno javnosti predoče program rada Vlade FBiH u predstojećem mandatu.

“Izostanak vizije, strategije i plana”

S obzirom da je prošlo više od pola godine od potpisivanja koalicionog sporazuma, te gotovo mjesec i po od imenovanja Vlade FBiH, aktuelna vlast je dužna građanima što prije predočiti konkretan i precizan program rada, s obzirom da to nisu uradili prije raspodjele resora i potvrđivanja u Parlamentu FBiH.

Očigledno nepostojanje programa odraz je potpunog izostanka vizije, strategije, plana i bilo kakve namjere za djelovanjem u interesu građana, naročito uzimajući u obzir ranija obećanja aktuelne vlasti o programima i „programskim vladama“.

Neodgovoran odnos

Građani FBiH su kao rezultat dobili činjenicu da je Vlada imenovana bez bilo kakvog programa, te da više od mjesec dana od njenog imenovanja nije održana nijedna sjednica Parlamenta FBiH i da šest mjeseci od konstituisanja Predstavničkog doma nijedan zakon nije uvršten na dnevni red.

Ovakav neodgovoran odnos i nerad aktuelne vlasti nesumnjivo će imati katastrofalne posljedice po FBiH i sve njene građane – napisao je Lendo na Facebooku.