Lijepa priča iz BiH: Blanka i Šejla su primjer njegovanja pravih vrijednosti i borbe za interese svih građana u BiH

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Inspitrativna priča časne sestre Blanke Jeličić iz Marijansko-vinkovske mladeži i mualime Šejla Mujić Kevrić, koordinatorica Udruženja žena Medžlisa Islamske zajednice Livna, primjer je njegovanja pravih vrijednosti i borbe za interese građana naše zemlje.

Njih dvije su u humanoj misiji pomoć onima kojima je pomoć potrebna, ali i primjer međureligijske saradnje. Blanka i Šejla u Livnu i okolici već duže vrijeme vraćaju nadu u bolje sutra, ruše zidove predrasuda i mržnje te zajedno pomažu pripadnicima svih naroda i građanima.

Njihova zajednička misija pomoći traje već pet godina, a razlog njihovog prvog kontakta bila je pomoć majki četvero djece. Cijela ova akcija nastala je jer je jednoj majci bila potrebna mašina za veš. Međutim, prerasla je u nešto puno veće od onog što su tada mogle zamisliti. Od tada do danas neumorno rade na pomoći svim građanima naše zemlje bez obzira na vjeru i naciju.

Časna Blanka i muallima Šejla iz Livna spas su za mnoge, a pomažu svima kojima je pomoć potrebna. Vjerovatno nema dijela naše zemlje u koji nije stigao kombi koji je Blanki i Šejli od pomoći u realizaciji njihovih humanitarnih akcija.

Screenshot 2022 12 16 134215
Šejla i Blanka

Iako najviše djeluju u Livnu i njegovoj okolici na usluzi su svim građanima širom zemlje. Ove dvije vesele dame od pomoći su mnogim od siromašnih, bolesnih do starih ljudi. Dobar glas se daleko čuje tako se za Blanku i Šejlu čulo u regionu i Evropi, a snimljene su i napisane brojne reportaže humanitarkama iz naše zemlje. One su pravi primjer da je zajedništva, one su primjer za kojim se svi trebamo povesti.

Video zapis pogledajte u nastavku…