Portal 072info

Lista najbogatijih sportskih klubova za neke je iznenađenje

Finansijski časopis “Forbes” je objavio ljestvicu najbogatijih sportskih klubova na svijetu i drugu godinu za redom na vrhu su Dalas Kaubojsi, čija je vrijednost procijenjena na 4,8 milijarde dolara, kao najvrijednija momčad u sjevernoameričkoj seriji nogometa NFL.

U odnosu na prošlu godinu vrijednost Kaubojsa je narasla za 14 posto. Iako je od njihovog zadnjeg osvojenog Super Bowla prošlo 20 godina, no to ne umanjuje vrijednosti momčadi vlasnika Džerija Džonsa (Jerry Jones), koji ju je kupio 1989. godine za 150 miliona dolara.

Svoju vrijednost Kaubojsi mogu zahvaliti u prvom redu superzvijezdi među svojim igračima Dezu Brajantu (Bryant), a i imaju sponzorske ugovore s nekim od najmoćnijih brendova na svijetu poput Pepsija, Forda, AT&T-a i Bank of America.

Drugo mjesto na ljestvici pripalo je bejzbol momčadi Njujork Jenkija koji vrijede 3,7 milijarde dolara. Treći je engleski prvoligaš Mančester junajted sa 3,69 milijarde, četvrta je Barcelona sa 3,64 milijarde, a peti aktualni prvak Španije Real Madrid sa 3,58 milijarde dolara.

TOP 5 najbogatijih sportskih klubova na svijetu

(iznos u milijardama američkih dolara)

– Dalas Kaubojsi 4,8

– Njujork Jenkiji 3,7

– Mančester junajted 3,69

– Barcelona 3,64

– Real Madrid 3,58

Avaz.ba

Podijelite članak