Portal 072info

Ljekari mole građane: Odgovornije ponašanje dovest će do pada broja zaraženih

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog sve većeg broja osoba koje su zaražene koronavirusom u cijeloj Bosni i Hercegovini, Ljekarska komora Tuzlanskog kantona građanima je uputila apel, odnosno molbu, naglasivši da odgovornim ponašanjem mogu spriječiti širenje infekcije.Ljekarska komora Tuzlanskog kantona moli stanovništvo na području ove regije, ali i naše zemlje u cijelosti za poštivanje preporuka kriznih štabova.

“Nepoštivanje ovih mjera je glavni razlog nekontrolisanog rasta broja oboljelih od COVID-19. Posebno naglašavamo preporuku Kriznog štaba za zabranu javnih okupljanja, za koju smo svjedoci da se svakodnevno krši”, kažu iz Ljekarske komore TK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stanovništvu preporučuju pravilnije poštivanje distanciranja od drugih osoba, zatim izbjegavanja kontakata, grljenja, rukovanja, uz obavezno nošenje ličnih zaštitnih sredstava i češće pranje ruku.

U svom apelu su izrazili uvjerenje da bi odgovornije ponašanje stanovništva dovelo do pada broja oboljelih na kontrolirani nivo. Tada bi, dodali su, medicinske ustanove mogle uspješno zbrinjavati pacijente, a istovremeno bi se stvaralo više prostora i za liječenje oboljelih od ostalih bolesti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, danas je u našoj zemlji registrovano 166 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je deset osoba, a najmlađa je rođena 1994. godine. Riječ je o muškarcu iz Živinica s dijagnosticiranom cerebralnom paralizom.

Podijelite članak
  • 67
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Majci iz Bugojna kazali da su joj umrli sinovi od koronavirusa, njen odgovor sve natjerao na plač

072info.com

Boris Džonson upozorava da je drugi val pandemije neizbježan

072info.com

Političar koji je tvrdio da kupanje u blatu sprječava zarazu, dobio pozitivan test

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)