Ljekari se bore za život djevojčici (2), sumnja se na premlaćivanje

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica, koja je u srijedu zaprimljena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, u izrazito je kritičnom stanju i vitalno je ugrožena, doznaje se u četvrtak navečer od ravnatelja bolnice Gorana Roića.

“Iz Opće bolnice Nova Gradiška u srijedu je dovezeno dvoipolgodišnje dijete, a zbog težine ozljeda direktno je primljeno na jedinicu intenzivnog liječenja. Dijete je sada na mehaničkoj ventilaciji, vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu”, izjavio je Roić.

Roić ističe da je dijete već dovezeno u teškom stanju u Klaićevu, gdje je napravljena dodatna obrada.

“Monitoriraju se vitalne funkcije, izrazito je kritično stanje i vitalno je ugrožena”, rekao je ravnatelj.

Ističe da su okolnosti ozljeđivanja potpuno nejasne tako da su reagirale policija i socijalna služba, koje istražuju okolnosti ozljeđivanja.

Portal 24 sata piše da je djevojčicu iz okolice Nove Gradiške najprije u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka te pritom rekla da je dijete palo i ozlijedilo se. No, kako navode, sve upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom.

Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati i intubirati, a s obzirom na težinu ozljeda poslijepodne su je prevezli u Klaićevu i u tom je trenutku bila u komi.

Prethodni članakWHO kritikovala sporo puštanje vakcine u upotrebu
Sljedeći članakU Brazilu pronađena nova varijanta koronavirusa