Ljekari u BiH dobro se nose sa svim medicinskim izazovima današnjice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obilježio je Svjetski dan zdravlja koji se svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) održava 7. aprila, prenosi novinska agencija Patria.

Na platou ispred BBI Centra ekipa ljekara KCUS-a građanima je dijelila letke sa uputstvima iz kardiologije, gastroenterologije, interne medicine, endokrinologije, neurologije, i infekcije.

Ljekari su građanima djelili i druge savjete ali i mjerili vrijednosti krvnog pritiska.

Dr. Nejra Prohić, internista KCUS-a, kazala je da je nivo zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini pohvalan, i da se ljekari u BiH dobro nose sa svim medicinskim izazovima.

– Nažalost, mnogi pacijenti nemaju razvijenu svijest o svojim oboljenjima, a dosta pacijenata nemaju ni uslova da adekvatno brinu o svojem zdravlju. Mi smo danas tu da ih savjetujemo, ukažemo na pravilan načina ishrane, uzimanje lijekova – kazala je dr. Prohić.

U timu ljekara koji su uprkos lošem vremenu i hladnoći obavili razgovor sa velikim brojem građana bili su još i dr. Alen Džubur, dr. Nadža Sivac, dr. Nihad Kukavica, dr. Edina Hasanagić, dr. Ševkija Balić i dr. Selim Hašimbegović.