Portal 072info

Ljekoviti maslačak: Kod kojih tegoba pomaže

Da li ste znali da u slučaju da vam se desi trovanje teškim metalima, treba da uberete maslačak? Prelomite njegovu stabljiku, a zatim iscijedite mliječni sok koji će cvijet ispustiti. Pijte ga po dvije kašičice tri sedmice i organizam će se oporaviti od toksina.

Maslačak je vrlo ljekovit, pa možete da ga iskoristite u različite svrhe. Tako, naprimjer, u slučaju otežanog mokrenja, trebali bi pomiješati 30 grama maslačka i 20 grama kukuruzne svile, preliti sa pola litre ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji dva sata. Zatim čaj procijedite i pijte ga svaka dva sata po kašiku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I sušeni žuti cvjetić ima moć. Odličan je kao diuretik, onda kada imate problema sa nagomilavanjem vode i celulitom. Ako se želite riješiti tog problema, skuhajte litar čaja od 30 grama sušenog maslačka, ostavite da odstoji pola sata, procijedite, pa ga ispijajte tokom dana, polako, nikako odjednom.

Ali, ne zaboravite i da je odličan saveznik u borbi za jačanje organizma. U tom slučaju, deset grama suhog lista maslačka potopite u 2,5 dl vode, ostavite da stoji 12 sati, dodajte kašiku meda, pa kuhajte pet minuta. Pijte manju šoljicu ujutro na prazan stomak, a ostatak u gutljajima tokom dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME