Ljetno računanje vremena: Pomjeraju se satnice jeftinije i skuplje struje

Obavještavamo cijenjene kupce električne energije koje snabdijeva Javno preduzeće Elektroprivreda BiH da će prelaskom na ljetno računanje vremena, 27. marta 2016. godine, nastupiti i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošenje električne energije, odnosno, mijenja se vrijeme važenja tzv. jeftinije i skuplje struje, saopćeno je iz ove kompanije, prenosi novinska agencija Patria.  

Za domaćinstva, koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u periodima od 14:00 do 17:00 i od 23:00 do 08:00 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Za ostale kupce JP Elektroprivreda BiH, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u periodima od 23:00 do 08:00 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Cijena električne energije za domaćinstva, koja imaju jednotarifna brojila, iznosi 13,46 feninga/kWh. Za dvotarifna brojila cijena veće tarife iznosi 16,82 feninga/kWh, a cijena manje tarife 8,41 feninga/kWh, stoji u saopćenju.

Prethodni članakKako promijeniti životne navike? Krenite s ovih 5 savjeta
Sljedeći članakKome smeta Dijana Bliznac?