LJUBA STANKOVIĆ: Ja sam već regionalna zvijezda

ljuba stankovic 1 750x476 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kada se pojavio kao najmlađi takmičar u „Pinkovim zvezdicama“, tada šestogodišnji Ljuba Stanković bio je čudo od dijeteta, a neki članovi žirija poslije svakog njegovog nastupa iskreno su plakali dirnuti njegovim glasom i nastupom.

Danas Ljuba ima deset godina, sreli smo ga u Frankfurtu, gdje je nastupao kao predpjevač na koncertu „Bijelog dugmeta“.

Ovo muzičko čudo od djeteta smo pitali da li se sada sa deset godina osjeća velikom regionalnom zvijezdom.

-Pa, ja sam već pune četiri godine na estradi i naravno da se smatram velikom regionalnom zvijezdom. Vjerujem u samog sebe, jer bez toga nema ni uspjeha u svim aspektima života.

ŽImao si svojevremeno duet sa popularnom Severinom,a koji danas broji skoro 50 miliona pregleda.

Severina je jedna jako divna, dobra i profesionalna osoba. Sa zadovoljstvom sa snimio tu pjesmu, a kasnije i duet. Drago mi je što je postala veliki hit, a to je opet još jedna potvrda da sam postao velika zvijezda.

Da li sa tvojih deset godina već imaš neke dugoročne planove i da li jedan dječak u tim godinama može da planira?

-Ja jesam dijete, ali dijete koje ima snove i velike planove. Upravo ovih dana snimam novu pjesmu ili pjesme, a bit će to zaista raznovrsan reportoar. Planova je mnogo, isto tako i želja, a i cijeli život je ispred mene.

Da li si imao imao tremu kada si na stadionu u Frankfurtu izašao da pjevaš pred više od 3000 ljudi?

-Ma, u odnosu na one nastupe na kojima je bilo i po 20 hiljada ljudi ovo u Frankfurtu je ništa. Već odavno nemam nikakvu tremu, svakim novim nastupom ja ostvarujem svoj san, a onog dana kada budem na samom vrhu, jedan, jedini i najbolji, tada će upotpunosti moj san biti i ostvaren.

S obzirom da mnogo putuješ, nastupaš, ali imaš i obaveze prema redovnom školovanju. Da li su tvoji drugari iz škole ljubomorni na tvoj uspjeh i kako na tvoj uspjeh gledaju nastavnici?

-To svakako. Jer bez školovanja nema ni napretka u životu. Moji školski drugari i jesu i nisu ljubomorni na mene, a iskreno govoreći previše se i ne opterećujem sa tim. Uvijek me tjeraju da pjevam, pa sa te strane mislim da su ponosni na mene. Moja nastavnica je jedna jako divna žena, nemam nikakovog popusta kod nje, moram uvijek sve da naučim kao i svi ostali učenici u razredu.

Imaš li muzičkih idola?

-Da imam i ima ih dosta. Ali, na prvom mjestu su Saša Kovačević, Marija Šerifović, Severina, Adil. Moj naredni duet volio bih da snimim ili sa Sašom Kovačevićem ili sa Marijom Šerifović.

Imaš dvije sestre, da li imaš njihovu podršku?

Imam naravno, a prije svega od Marine koja je glumica i pjevačica. Veoma često nastupamo zajedno, ona ima i svoj dio nastupa, a onda slijede duetske pjesme.

Da li si pjevao u BiH?

-Jesam naravno, a posebno se sjećam mog prvog nastupa u Sarajevu gdje sam dočekan sa nevjerovatnim oduševljenjem.

Već se sada i to sa tvojih deset godina baviš profesionalnim pjevanjem, bojiš li se da se do tridesete godine tvog života tvoj glas ne potrošiš?

-Pa, njegujem ga već sada, moj glas je moj kapital i želim da njime osvojim prvo cijeli region, Balkan, pa onda i svijet.

Da li sebe smatraš bogatim djetetom i šta si uradio sa svojim prvim dobijenim honorarom?

-Ne znam zaista, ne sjećam se. Mislim da sam taj novac poklonio roditeljima za sve što čine za mene, a posebno zbog njihove nesebične podrške. Bogat još nisam, ali se nadam ću biti.

Express