Portal 072info

Londonski restorani pronašli rupu u novom, strožijem paketu koronamjera

2020 10 06T110008Z 1072386304 RC2ZCJ9OPK49 RTRMADP 3 HEALTH CORONAVIRUS BRITAIN JOBS
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva spada pod razinu 2 protuepidemijskih restrikcija, kojima se bitno ograničava rad restorana. Oni najskuplji pronašli su rupu u zakonu.

“Stol za šest? Ne gospodine, to je protiv covid-19 ograničenja… Osim ako ćete obećati da se vaše društvo okuplja zbog poslovnog sastanka, ne zbog uživanja”, takvim je izvatkom iz razgovora troje novinara Guardiana opisalo rupu u pravilima o radu restorana u Londonu, koju iskorištavaju najskuplji restorani.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Paket mjera protiv širenja zaraze koji se s obzirom na epidemiološku situaciju odnosi na London, uključuje sprečavanje miješanja obitelji kako bi se usporilo širenje koronavirusa. Vlada je pritom omogućila poslovne ručkove, što znači da se time otvorio prostor organiziranja ručkova čak do 30 osoba. Naravno, pod uvjetom da je svrha okupljanja u restoranu “poslovni razgovor”.

Guardianovi novinari do ovog su otkrića došli nakon što je lanac restorana, popularan u “visokom društvu”, svojim vjernim mušterijama poslao e-mail u kojem ih obavještava o načinu na koji se može zaobići paket epidemioloških mjera koji se tiče restorana:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Budimo jasni, ako je tema razgovora biznis, još uvijek se možete sastati na fantastičnom poslovnom ručku ili večeri bez ograničenja ‘pravila o okupljanju samo jedne obitelji’.”

Članak dalje navodi niz drugih izrazito luksuznih restorana koji su postupili na više manje sličan, ali suštinski isti način. Nakon što im je glasnogovornik vlade odgovorio da je riječ o mjeri kojom se “ohrabruje ljude da koriste alternativne načine poslovnih sastanaka gdje je to moguće”, sve u slučajevima “kako bi se omogućilo onima koji nemaju drugog načina poslovno se sastajati u sigurnom okruženju”, Guardian je zaključio da se čini da kršenje pravila vladu “previše ne zabrinjava”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME