LOŠI IZBORNI REZULTATI: SDA raspustila općinske organizacije širom BiH

1586B8D6 CCEA 491A A590 81F09C5BC069

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) održalo je sarajevskom Domu mladih sjednicu na kojoj su glavna tema bili rezultati lokalnih izbora, piše Klix.ba. Zbog loših rezultata raspušteni su organi nekoliko općinskih i gradskih organizacija stranke, a formirana su povjereništva.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je na konferenciji za medije da su povjereništva dužna da analiziraju stanje i predlože potrebne mjere. 

“Nakon ostavke Fikreta Prevljaka, Sedin Kahriman je imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. U roku od mjesec dana očekujem odluke prijedlog o rekonstrukciji izvršnog odbora u Sarajevu i Unsko-sanskom kantonu”, kazao je Izetbegović. 

Raspušteni su organi Općinske organizacije SDA Ilidža, a imenovano je Povjereništvo na čelu sa Damirom Laličićem. 

Zamjenik Laličića je Sanjin Kodrić, a članovi su Admir Mulaosmanović, Samir Muhović, Hanan Hodžić, Enes Šačić, Mirza Čelik, Anisa Tufo i Muhamed Omerović. 

Isti je slučaj i u Novom Sarajevu, gdje će na čelu Povjereništva biti Almir Ahmetspahić, dok se Nedžad Ajnadžić nalazi na čelu Povjereništva u općini Centar. 

Raspušteni su organi Gradske organizacije SDA Bihać, a imenovano je Povjereništvo na čelu sa Šemsudinom Dedićem. Raspuštena je i Gradska organizacija SDA Cazin, a na čelu Povjereništva je Nijaz Husić. 

Također, u Zavidovićima je imenovano Povjereništvo na čelu sa Fahrudinom Čolakovićem, te članovima Ćazimom Huskićem i Almedinom Aliefendićem. 

U Gradačcu je imenovano Povjereništvo na čelu sa Safetom Softićem i članovima Muamerom Zukićem, Bahrudinom Ahmetagićem, Elvirom Herčinivićem, Armin Tokićem, Indirom Omeragić i Mujom Imširovićem. 

Na čelu Povjereništva u Novom Travniku je Eldin Delić, a članovi su Muris Brljak, Sanel Silajdžija, Arid Tatar, Arnel Zec, Nedžad Krnjić, Semin Duzan i Menhurisa Hodžić. 

Povjereništva će voditi poslove raspuštenih organa te u roku od mjesec izvršiti reevidenciju članstva, a do 31. marta provesti izbore za sve organe u općinskim/gradskim organizacijama. 

Osim toga, Izvršni odbor Kantonalnog odbora Zeničko-dobojskog kantona zadužen je da izvrši analizu stanja u Zenici i Maglaju i predloži mjere. Isto treba učiniti i u Bosansko-podrinjskom kantonu, a u roku od 30 dana.

Klix.ba

Prethodni članakDodik zamolio kineskog ambasadora da BiH što prije dobije vakcinu protiv korone
Sljedeći članakEvropa će u početku dobiti mnogo manje Oxfordovih vakcina od očekivanog