Lui Viton najskuplja lopta na svijetu košta 9.000 KM

Lui Viton najskuplja lopta na svijetu košta 9.000 KM

Fudbalska lopta Lui Viton čija je cijena oko 9.000 KM! Da, to postoji. Svjetski poznati modni brend izradio ju je u čast Svjetskog prvenstva 1998. godine, rukom je šivana i neslužbeno je najskuplja fudbalska lopta na svijetu. Napravljeno ih je samo 3.000 i kroz godine su postale premija za fudbalske kolekcionare.

Poznata modna kuća vjerovatno nije uopće vodila računa o tome kakva će biti završi li ikad u igri, ali poznati Youtuber Kris Majkl Dikson (Chris Michael Dixon) odlučio je testirati “najskuplju loptu na svijetu”.

Za jednu loptu marke Lus Viton možete dobiti 32 službene Nikeove lopte za Premier ligu, koje koštaju 280 KM po komadu. No, Kris potrebe testiranja usporedio ju je s najjeftinijom mogućom loptom na tržištu, koja košta dvadesetak KM.

Kako bi saznali koja je lopta bolja, Kris i njegovi prijatelji odradili su nekoliko testova poput udaraca snage, zavrnutih slobodnih udaraca i voleja te zaključili kako “najskuplja lopta na svijetu” nije ništa bolja od vjerovatno najnekvalitetnije lopte na tržištu.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE