lulic
AUTOR: H.D.
DATUM: Oct 16, 2021 @ 5:16
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
NER FIT

Naš fudbalski as Senad Lulić (35) u razgovoru za švicarski “Blick” otkrio je da još nije donio konačnu odluku o igračkoj karijeri, iako je od 1. jula, nakon isteka ugovora sa Lacijom, slobodan igrač.

To nam je bio cilj

FIXGEHALT

– Još nisam donio konačnu odluku o mojoj karijeri, rekao je Lulić i dodao:

– Trenutno sam u fazi u kojoj razmišljam šta je najbolje za moju porodicu i mene. Bez kluba sam od kraja maja, dat ću sebi još malo vremena. Ko zna, možda dođe neka interesantna ponuda

Trenutno, uživa s porodicom u Kuru, gdje se prije dvadesetak godina s roditeljima doselio iz Jablanice te trasirao igračku karijeru. 

– To nam je bio cilj, željeli smo da se vratimo u Švicarsku i da živimo ovdje. Naša djeca idu ovdje u školu, a ako ja nađem klub ovdje, to bi bilo odlično. No, ne isključujem ni odlazak u inostranstvo, ali to bi moralo biti nešto uzbudljivo i unosno. Moralo bi biti vrijedno zaista jer uživam provodeći vrijeme sa porodicom.

Pregovori sa Cirihom

Lulić je ljetos je bio blizu prelaska u Cirih. Navodno, ugovor je bio spreman za potpis potpisom, ali…

– Gotovo potpisano je pretjerivanje, ali smo imali nekoliko razgovora. Ipak, čim nije došlo do transfera, znači da nešto nije valjalo. Ne želim pričati o tome više, tako je kako je. Ne žalim zbog toga jer kako sam već rekao, uživam provodeći vrijeme sa porodicom i razmišljam šta je najbolje za budućnost. Upoznao sam mnogo ljudi u fudbalu i siguran sam da ću naći nešto, zaključio je naš nekadašnji reprezentativac.

LIDER