Magazinović novac od “jubilarne nagrade” uplatio Memorijalnom centru Srebrenica

sa sasa magazinovic clf 130720 10 35 47 21 Still001
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović odlučio je da “jubilarnu nagradu”, za koju se bori da se ukine u narednom periodu, dodijeli Memorijalnom centru Srebrenica.

Magazinović je predložio da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine izmijeni na način da pravo na novčanu naknadu po osnovu jubilarnih nagrada ne ostvaruju izabrani i imenovani zvaničnici u institucijama Bosne i Hercegovine. Ovaj Prijedlog bit će razmatran na sjednici u srijedu, 9. decembra.

“U međuvremenu sam obaviješten da je Administrativna komisija danas donijela odluku da mi se isplati ova ‘nagrada’ u iznosu 879 KM, u skladu sa postojećim zakonom. Zbog svega što se dešavalo u zadnje vrijeme, nisam imao dilemu kako i gdje ovaj novac donirati. Cijeli iznos je uplaćen Memorijalnom centru Srebrenica. Mogao sam ga se odreći i vratiti u budžet, ali sam imao potrebu da bude ovako”, napisao je Magazinović.

Predlagač sam zakona kojim se ukidaju “jubilarne nagrade” političarima. O tome će se glasati u srijedu. U međuvremenu…

Objavljuje Sasa MagazinovicPonedjeljak, 7. prosinca 2020.

Podsjetimo, Magazinović je nakon dešavanja na izborima u Srebrenici i akcije SIPA-e u kojoj je uhapšen njegov stranački kolega Bego Bektić zbog izbornih malverzacija, podnio ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP-a. Gostujući u Danu uživo kazao je kako je to njegov lični, moralni čin i da nije poziv rukovodstvu SDP-a da isto učini.

N1

GODISNJICA
MARKETING