Maja Gasal-Vražalica: Tražimo kompletnu smjenu Vlade FBiH i Vijeća ministara

Maja Gasal-Vražalica jedna je od organizatorica protesta koji će se sutra održati u Sarajevu. U razgovoru za portal „Avaza“ kazala je da je cilj protesta smjena aktuelne Vlade FBiH i Vijeća ministara.

– Protesti nose naziv „Borba za život“, a organizira ih šest žena. Očekujemo da će se odazvati veliki broj vozača, naravno poštujući epidemiološke mjere. Pozivamo građane da dođu sa svojim automobilima i na našoj Facebook stranici objavljeno je mjesto polaska. Protesti će krenuti u 12.05 sati, i sama satnica govori da smo već zakasnili da reagujemo kao građani i građanke i da apsolutno trebamo da se osjećamo odgovornim za lošu situaciju u kojoj se nalazimo u posljednjih godinu i više – naglašava Gasal – Vražalica.
Nabavka vakcina i PCR test

Poukani brojnim medijskim istupima najviših funkcionera, kako kaže, posebno stavljajući akcenat na Vijeće ministara BiH i Vladu Federacije BiH, koja egzistira već četvrtu godinu u tehničkom mandatu, protesti su neminovni.

– U pitanju su oba nivoa vlasti koja nisu poduzela apsolutno ništa kako bi nam nabavili vakcine i zaštitili nas od ove pošasti – kazala je.

Također traže i imenovanje nove vlasti te poduzimanje konkretnih koraka.

– Tražimo da se imenuje novi sazivi Vijeća ministara i Vlade FBiH koji će imati 14 dana da izađu s provodljivim planom akcije protiv pandemije koronavirusa,a to uključuje i nabavku vakcina. Tražimo i obavezan PCR test prilikom ulaska u zemlju – naglasila je Gasal – Vražalica.
Nedodirljivi moćnici

Od Vlade FBiH i Vijeća ministara očekuju da će ispoštovati zahtjeve.

– Očekujemo da će se ili oglasiti ili pokrenuti, dati ostavke. Bitno je naglasiti da ovdje ne amnestiramo niti opoziciju, valjda bi trebali i oni da se spuste u ovaj svijet da osluškuju stanje na terenu a ne da se, kako vidimo, uhvate hladovine, i očekuju od vlasti da nešto urade. I oni se trebaju pokrenuti i naći način da smijenimo aktuelnu vlast. Ne želimo nikoga amnestirati – naglašava Gasal-Vražalica.

Na kraju priznaje i da su građani sve vrijeme šutjeli ne čineći ništa da natjeraju vlast da konačno nešto radi.

– Našom šutnjom smo im obezbijedili da budu nedodirljivi, da budu moćnici, da budu ljudi na platnom spisku koji ništa ne rade, a tu im platu finansiramo mi – kazala je za “Avaz” Gasal – Vražalica.

IZVORAvaz
Prethodni članakŠokantni snimci povreda Tapija i njegove supruge
Sljedeći članakNAKON VIŠESATNE SVAĐE: Tara i Sha dali ljubavi ko zna koju šansu