Majčine suze: Nesretni dječak izdahnuo je na času pred očima drugara

turbe
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Teška tragedija potresla je BiH nakon što je u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Turbe” kod Travnika poginuo 12-godišnji dječak kada je na njega pao gol.

Nesretni dječak izdahnuo je na času pred očima drugara…

Porodica stradalog dječaka zahtijeva automatsku smjenu direktorice škole i svih onih koji su bili odgovorni da njihovo dijete bude sigurno na času tjelesnog.

Samo ljubav, suze i bol majke koja je izgubila sina nagnali su ih da u najtežim životnim trenucima traže odgovornost kako bi sačuvali drugu djecu, a njihove porodice poštedjele najvećeg ovozemaljskog bola.

ČITAJ JOŠ:  Veliki broj novozaraženih i u FBiH, za 24 sata još 44 osobe pozitivne na COVID-19

I danas ima mnogo majki koje plaču, koje su izgubile svoju djecu na mjestima koja su simbol smijeha i igre.

Slične tragedije su se dešavale i ranije, pa je u julu 2012. godine na identičan način na stadionu NK „Podgrmeč“ stradao 12-godišnji Emin Beširević, i to pred očima oca Amira.

U sarajevskom naselju Dobrinja u oktobru 2015., nakon pada konstrukcije gola prekoputa Osnovne škole „Skender Kulenović“, nastradao je 12-godišnji Salih Pačariz.

Za ove dječake, nažalost, kasno je, ali ne želimo da ovakve tragedije, koje su mogle biti spriječene, oduzimaju živote naših sinova, naših kćerki, u školama, parkovima, na igralištima…

ČITAJ JOŠ:  Za mjesto medicinske sestre platila 15.000 KM: ‘Još mi je rekao da spremim dobru bombonjeru i parfem za ženu’

Odgovornost za neke, koje su se poštivanjem propisa i odgovornosti mogle izbjeći, mora postojati.

Život ovih mališana se time ne može vratiti, ali se mogu spasiti životi ostale djece dok budu igrala fudbal na omiljenom času u školi ili koja će se zabavljati na njima namijenjenim igralištima.

GODISNJICA
MARKETING