MAJČINI GENI SU IPAK BILI JAČI: Sinovi Zlatana Ibrahimovića su pravi, mali Šveđani

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Da li su sinovi Zlatana Ibrahimovića ikada posjetili Balkan pitanje je, ipak činjenično je stanje da je balkanski mentalitet duboko ukorijenjen u njihov karakter, što je i logično budući da im otac vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Fudbaler koji uskoro puni 42. godine i spada u red najistaknutijih sportista u svijetu, nasljednicima je putem gena prenio potrebu za sportom, ljubav prema domu i porodici, poštovanje prema ocu i majci, čuveni “balkanski inat” i još što-šta što oni svakodnevno kroz igru, druženje sa prijateljima i učenje pokazuju.

Dokazali su mnogo puta do sada šesnaest godina star Maksimilijan i mlađi Vinsent da su izuzetno zagrijani i za fudbal. Ne propuštaju očeve utakmice na domaćem terenu, vrlo često umiju na samom kraju meča da istrče na travu, a špekuliše se da je stariji fudbalerov nasljednik na ozbiljnom putu da postane vrsni napadač.

profimedia

Hoće li sinovi Zlatana Ibrahimovića nastaviti očevim stopama još uvijek je nepoznanica. Za sada se o njima i njihovom putu vrlo malo zna. Ono što je javnosti poznato je da likom podsjećaju na mamu Helenu Seger, dok su karakter povukli na oca.

profimedia

Fudbaler voli što se baš takva podjela dogodila, jer smatra da će njegovim nasljednicima značiti jednoga dana ukoliko budu posjedovali njegovu spretnost, samosvjesnost, samopoštovanje, samopouzdanje, pa čak i njegovu nadmenost koja mnoge iritira.