Portal 072info

Majka dječaka Benjamina “Nisam znala da zna da vozi, kasnije mi je priznao da…”

Sarajka Suada Č, majka 12-godišnjaka koji se sinoć u njihovom novom passatu, nakon što ga je ostavila u autu da je sačeka ispred OŠ “Umihana Čuvidina”, odvezao do Šija kod Tešnja, izjavila je da ni u snu ne bi mogla pomisliti da je njen sin u stanju da to uradi, jer nije nikad vozio. 

Suada Č. je, naime, otišla na roditeljski sastanak, a po povratku je uslijedio je šok, jer na parkingu nije bilo ni njenog sina ni passata.

– Istina, on je posmatrao i pratio kako sam vozila, jer voli automobile. Kupili smo novi automatik passata i vjerovatno ga je povuklo da isproba vozilo. Da je barem krenuo do Stupske petlje ili do Vogošće, pa na kružni tok i vratio se, vjerovatno ne bih ni primijetila da je negdje bio. Ovako, odmah sam pomislila na najgore. Znam da se VW vozila kradu, međutim, nije me bila briga za auto. Najviše me uplašila pomisao da je moj sin sa nekim u autu, ispričala je Suada Č. za Oslobođenje.

Dodala je da je nevjerovatno da jedan 12-godišnjak pređe toliki put bez ijednog incidenta i ističe: “Kada ga je našla policija, uplašio se i kasnije mi je priznao da ga je povukla želja da se malo provoza. Policija mu je u šali rekla da nakon ovoga slobodno može da polaže vozački ispit”.

A njen sin je, kako se ispostavilo, vozio oko 140 kilometara, dok su za njim za to vrijeme tragale sarajevska i policija Zeničko-dobojskog kantona.

Zaustavio se pored puta, nakon što mu je nestalo goriva u rezervoaru.

Njegov otac Selvedin Čavrk prvi je za javnost potvrdio pronalazak dječaka. U samoj školi kažu da ih je slučaj iznenadio, jer je Benjamin Č. primjeran učenik koji dosad nije napravio nikakav incident.

Podijelite članak