52405810 2CDE 4201 B063 05DBA39A8BD4
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 22, 2021 @ 20:43
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Jednim metkom iz snajpera 1994. godine ubijen je sedmogodišnji dječak Nermin Divović (7), sin Dženane Sokolović. 

NER FIT

Sada, 27 godina kasnije, Dženana hoda ulicama Sarajeva moleći ljude da joj pomognu da preživi. Vas molimo da joj zajednički pomognemo, a pomoći joj možete podjelom ovog apela kao i pozivom na broj 17002 putem kojeg donirate 2KM – broj je jedinstven za sve bh. operatere.

– Sudbina ove žene je teška, da teža ne može biti, i kada pomislimo da nas više ništa ne može ostaviti bez teksta, čujemo njenu priču, priču žene koja je godinama sebi postavljala pitanje kako je moguće? Kako je moguće da jedan metak prođe kroz moje tijelo, ubije mi bebu, izađe iz mene i ubije mi sinčiča? Kako? Kako sam ja ostala živa? Zbog čega? Kakvo je to iskušenje s kojim treba da se nosi jedna majka? Ne možemo ni pomisliti kakvih je sve još misli prolazilo kroz Dženaninu glavu svih ovih godina – objavljeno je na stranici Pomozi.ba.

Dženana danas živi sa ukupno 150 maraka primanja, pije određene terapije i kaže nam da nema drugog izbora nego da skuplja novac po ulici ali da ni tako nije uspjela da si osigura drva za zimu.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Dženani pored poziva na broj 17002 možete pomoći donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg, uplatama putem PayPala ili žiro računa Pomozi.ba.

Na ovom linku pogledajte kako uplatiti novac za pomoć Dženani Sokolović.

LIDER