Majstori velikog srca: Obnovili kuću porodice Ferhatović: Sada imaju dom dostojan ljudi

Majstori velikog srca: Obnovili kuću porodice Ferhatović: Sada imaju dom dostojan ljudi

U Orašje se humanost nije zaustavlja samo na riječima. Jedna nevjerojatna priča o humanosti i zajedništvu dolazi iz Orašja. Porodica Ferhatović, s Vesnom i Feridom te njihovom dvoje male djece, doživjela je nevjerojatnu transformaciju zahvaljujući plemenitosti i predanosti lokalnih majstora, piše Crna hronika.

Prije pet dana, porodica Ferhatović napustila je svoj dom kako bi majstori iz Orašja obnovili njihovu kuću koja je bila bez vode, struje i s golim zidovima. Kada su se vratili, nisu mogli vjerovati svojim očima – nepoznati ljudi su im ušli u kuću i rekli: “Želimo vam pomoći.” Pet dana kasnije, otvorili su vrata svoje kuće i dočekala ih je potpuno obnovljena, bajkovita atmosfera.

U saradnji s lokalnim majstorima, predvođenima Ivanom Maglicom, Ivom Bernatovićem i Markom Filipovićem, porodica Ferhatović sada ima potpuno novi početak. Dnevni boravak, spavaće i dječje sobe, kuhinja, kupatilo – sve je bilo tako osmišljeno i oblikovano kako bi porodica ponovo pronašla toplinu svog doma.

Topla voda, igračke za djecu – stvari koje mnogi uzimaju zdravo za gotovo, ali koje su za Ferhatoviće predstavljale neostvarivi san. Suze radosnice nisu izostale kada su Vesna i Ferid shvatili koliko su sretni što su doživjeli ovu iznenađujuću transformaciju, a djeca su s oduševljenjem istraživala svoj novi dom.

Akciju su podržali i drugi majstori velikog srca: Anto Ević, Željko Krištić, Anto i Josip Filipović, Ivan Prgić, Mauricio i Đuro Orkić, Josip Topić, Ivan Marošević, Mato Živković te vojni deminer Žepčak Dragan Ivešić. Radili su danonoćno, s posebnim naglaskom na brzi završetak kako bi porodica što prije omogućili povratak u njezin obnovljeni dom.

Ova divna priča humanosti nije prošla nezapaženo. Kroz akciju su prikupljena sredstva od prijatelja i donatora, čime je omogućeno brzo djelovanje i obnova kuće u rekordnom vremenu. Ukupno je prikupljeno čak 17.000 KM, što je još jedan dokaz da zajedništvo može stvoriti prava čuda.

Majstori iz Orašja nisu isticali sebe, već su naglasak stavili na pružanje pomoći, posebno djeci. Njihova nesebičnost i brza akcija sada svijetli kao primjer kako se uz solidarnost i odlučnost može u kratkom vremenu napraviti velika promjena.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica