Portal 072info

Mamić iskreno: U Hrvatsku se ne vraćam živ, otrovat ću se kao Praljak

Nakon što se prije nekoliko dana pojavila teza da bi Zdravko Mamić mogao biti izručen Hrvatskoj u svojevrsnoj ”zamjeni” za bivšu sutkinju Općinskog suda u Sarajevu Lejlu Fazlagić, reporteri ”Provjerenog” razgovarali su s bivšim čelnikom zagrebačkog Dinama. 

Mamić je kazao da živ neće izaći pred hrvatski sud.

– Ako me budu nasilu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti šta ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor – rekao je za emisiju ”Provjereno” Nove TV Zdravko Mamić.

Podsjetimo, Mamić je još prošle godine u razgovoru za ”Globus” izjavio: ”Nisam kriv, ali ako budem morao u zatvor, napravit ću isto što i Praljak!”

Podsjećamo, Optužno vijeće osječkog Županijskog suda 21. maja je, iz sedmog pokušaja, potvrdilo drugu USKOK-ovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te prihvatilo prijedlog tužilaštva da se Mamiću odredi istražni zatvor.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od decembra 2004. do decembra 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih kompanija te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za više od 144 miliona kuna.

Jutarnji.hr

Podijelite članak
  • 48
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box