Manchester City i United imaju ekipe vrijedne više od milijardu eura

cristiano ronaldo manchester 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Novo istraživanje koje je proveo Fudbalski opservatorij Centra za sportske studije (CEIS) je pokazalo da dva kluba iz Manchestera, City i United imaju najvrijednije ekipe u Evropi. Oba fudbalska kluba iz Manchestera imaju ekipe koje vrijede više od milijardu eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Manchester City ima najvrjedniji tim u Evropi s procijenjenom cijenom igrača od 1,28 milijardi eura, a najbliži mu je gradski rival United sa ekipom vrijednom 1,214 milijardi eura, naveli su iz Fudbalskog opservatorija CIES-a.

Nedavno istraživanje, koje je provedeno pokazalo je da je treći na listi još jedan engleski klub, londonski Chelsea, koji bi u slučaju prodaje svih igrača, prema CEIS-u, zaradio 946 miliona eura.

Među prvih deset po vrijednosti tima su još: Barcelona 896 miliona eura, Bayern Minhen 890, Liverpool 868, Real Madrid 846, Paris Saint-Germain 808, Borussia Dortmund 687 i Atletico Madrid 662.

Kada je riječ o pet najjačih evropskih nacionalnih fudbalskih liga naravno najskuplje igrače ima Premier liga Engleske. CEIS je procijenio da je vrijednost igrača u Premier ligi 8,9 milijardi eura. Španska La Liga je druga sa vrijednošću igrača od 5,3 milijarde eura, a slijede njemačka Bundesliga sa 4,5 milijarde, italijanska Serija A sa 4,4 milijarde i francuska Ligue 1 sa 3,4 milijarde.

GODISNJICA
MARKETING