Manekenka iz Švedske “zauzela” napušteni hrvatski otok, na njega navodno dovela i kokoši

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Već neko vrijeme naseljenici jednog mjestašca u Hrvatskoj i njegove okolice, suočavaju se sa nesvakidašnjim problemom. Naime, na nenaseljeni otok u blizini stigla je švedska manekenka koja je odlučila “prisvojiti teritoriju”, a koja je sa sobom navodno dovela i kokoši.

Čini se da je 30-godišnja manekenka Isabella Viola Lindblom iz Gothenburga odlučila da nađe svoje mjesto pod vedrim nebom, a idealnu lokaciju pronašla je u nama susjednoj zemlji.

Mještani Rogoznice u čijoj je blizini i nenaseljni otok Jaz, tvrde da je ovo “javna tajna” već mjesec dana. Primijetili su kako Isabella tu živi pravim nomadskim životom. Kuću nema, spava u mreži razapetoj među drvećem, tjera one koji dođu u posjetu otoku, a svakodnevno koristi i usluge pojedinaca kojima dobro dođe “zaraditi nabrzaka”.

ČITAJ JOŠ:  Opet željeznička nesreća: Dvoje male djece i djevojka poginuli kada je na njih naletio voz

Za sobom je, prenosi Šibenski portal, ponijela čak i kokoši.

“Svi znaju za ovaj slučaj, a nikako da se neki konkretni potezi ne poduzmu. Ona trči po Jazu tvrdeći da je to njezin otok, tjera ljude, viče. Sad je tamo stavila i kokoši. Cijela Rogoznica zna za slučaj, ali očito niko ništa ne može”, riječi su jednog mještana Rogoznice.

Jedna od mještanka, prenosi portal, rekla je i kako Isabella tvrdi kako je “Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi šta hoće”, a jedan je mještan izjavio i kako “da bilo kome u Švedskoj padne na pamet ova glupost, njega bi zatvorili na psihijatriju”.

ČITAJ JOŠ:  Nevjerovatna domišljatost: Čudesni italijanski gradić koji je nastao kao porezna prevara desetljeća

Ipak, nije riječ o šali. Na nekim od fotografija koje je podijelio spomenuti portal, vidi se kako Isabella bezbrižno pliva u čamcu te nosi hranu i vodu.

Manekenka izgleda prilično spokojno na otočiću Jaz (Foto: Šibenski portal)
Manekenka izgleda prilično spokojno na otočiću Jaz (Foto: Šibenski portal)

Za njen slučaj saznali su i komunalni redar te pomorska policija, koja je manekenki navodno naplatila kaznu i dala joj rok od 24 sata da napusti otok. O svemu se oglasila i načelnica Općine Rogoznica Anita Živković.

“Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Minhenu razapela šator na nekom trgu pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo”, rekla je ona.

ČITAJ JOŠ:  Zdrave navike: Evo kako treba započeti dan

Manekenka je rođena 1991. godine, pojavljivala se na naslovnici Votre Beaute Greece te radila sa brendom Comme Des Garcons, a jedna od njenih prvih revija bila je ona za Vena Cavu 2010. godine.

Još uvijek nije poznato je li napustila otok.

GODISNJICA
MARKETING