MARCHELO: Prije 31. godinu rođen jedan od najboljih umjetnika na Balkanu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

1525550_10153734739535475_804805668_n

Svijet muzike kojom se on bavi postoji još uvijek kako u srcima, tako i u svakodnevnici većine pravih zaljubljenika u ovu kulturu. Velika rap zvijezda sa ovih područja koja je zabilježila mnoštvo nastupa po našoj zemlji, dokazala je da u sebi krije velike kvalitete i posebnu specifičnost.

Nećemo zaboraviti njegovo gostovanje u gradu Zenici na ljeto 2007. godine kada je bio specijalni gost tadašnjeg Second Supreme School Yarda, koji je okupio mnoštvo ljubitelja ove kulture na jedno mjesto.

On je Marko Šelič MARCHELO koji je rođen je 22. januara 1983. godine u Paraćinu. Svoju karijeru je započeo 1997. u Paraćinu, a ozbiljnije se počeo baviti repom 1999. godine.

Nastupao je s grupom Rhyme Animal po Srbiji. Samostalno je počeo pisati pjesme 2001. godine i tada surađuje s Oneyom. Potpisao je ugovor za Basivity Music. S Oneyom je počeo repati kako bi publika čula za njega.

U novembru 2003. izišao je njegov debi album De Facto i počeo je sarađivati s reperima iz regije. Publika ga je prihvatila zbog njegovih pjesama koje su dolazile iz srca i opominjale srbijansko društvo.

Dobio je titulu Glasnogovornik generacije. Najviše se bure podiglo oko njegove pjesme “Kuća na promaji” u kojoj se dotakao atentata na Zorana Đinđića i brutalnosti srpske policije. Napustio je Basivity Music 2004. i potpisao ugovor s Multimedia Musicom. Njegov trud se isplatio sa dosta slušanim pjesmama “Šarada”, “Otkucaji”, “Pozerište”, “Novi Vavilon” i “Senke”.
Na albumu se pojavljuju razni gosti, kao što su Sky Wikluh i Timjah, Škabo, X-centar, Marko Milivojević (ex-EKV), Ministar Lingvista, DJ Raid i Flip Flop.

Dobio je nagradu Davorin 2006. za najbolji rock/pop/hip-hop album godine, kao i nagradu za pjesmu godine. Marchelo je napisao i roman “Zajedno sami” koji je dobio nagradu 2008. Njegov album Treća strana medalje također je dobro prošao, dobivši medalju za najbolji regionalni hip-hop album 2009.

Marchelo je 2010. objavio album Deca i Sunce. U Oktobru 2012. u saradnji sa NVO Astra izbacuje pjesmu “Čep” koja je nastala kao dio projekta u borbi protiv trgovine ljudima.

Nakon toga, 4. novembra 2013. na oficijelnom youtube kanalu izbacuje pjesmu “Pegla” kao singl za album “Napet Šou” koji je planiran za 2014. godinu.

Ekipa Portala 072info Marchelu želi mnogo zdravlja i uspjeha u životu i daljem radu, te da obogati ovu današnju top listu pjesama, sa kvalitetnim ritmovima koji ostaju dugo dugo sa nama.

 U video linku možete pogledati nastup Marčela u Zenici, kao i poslušati jednu od njegovih najpoznatijih pjesama.