Portal 072info

Marihuana pomaže u borbi protiv koronavirusa?

Screenshot 4 982
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istraživački tim znanstvenika Sveučilišta Južne Karoline došao je do potencijalno važnog otkrića za tretiranje bolesti uzrokovane novim koronavirusom, čija ja epidemija poharala svijet ove godine, piše rijekadanas.com. Njihov je rad pokazao kako bi kemikalija THC mogla prevenirati i liječiti smrtonosne komplikacije covida-19 tako što blokira štetni imunološki odgovor organizma koji uzrokuje akutnu ozljedu pluća (engleski – Acute Respiratory Distress Syndrome, odnosno ARDS).

ARDS se kod pacijenata koji boluju od covida-19 već pokazao smrtonosnim pa ga se svakako treba prevenirati, a rad znanstvenika na tri miša dao je neka rješenja kako to izvesti. Oni koji su tijekom tretmana primili THC, preživjeli su, dok oni koji nisu, nisu bili te sreće i uginuli su. Naime, čini se kako je THC organizmu pružio toksin koji sprječava pojavu ARDS-a. Naravno, znanstvenici naglašavaju kako to nipošto ne bi trebalo potaknuti ljude da si sami liječe koronu tako što će pušiti puno marihuane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Jedan od sudionika istraživanja Prakash Nagarkatti objasnio je kako je posljedica koronavirusa ta da se imunološki sistem počne raspadati što počinje uništavati pluća i ostale organe. Ponaša se, kako je rekao, kao “brzi automobil kojemu ne rade kočnice”, a THC u tom slučaju upravo preuzima ulogu kočnica, koje pravovremenim korištenjem čuvaju živote.

Do sličnih rezultata u svojemu su istraživanju prije ljeta došli i kanadski znanstvenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 94
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Baljić: U Sarajevu neće biti lockdowna, jedini u regiji imamo smanjen broj novozaraženih

Portal 072info

Baljić: Nemojte uzimati lijekove na svoju ruku

Portal 072info

Srbija i Hrvatska se polako zatvaraju, Čerkez otkriva sudbinu BiH

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME