Portal 072info

Uskoro početak modernizacije Travničke ulice i drugih regionalnih cesta u Zenici

125052042 3452294124864260 6094687978359366557 n
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uskoro počinju radovi na modernizaciji regionalne ceste R441 Zenica-Vjetrenice, na dionici kroz Travničku ulicu. Radove u vrijednosti 200 hiljada KM izvodit će preduzeće MGV Gradnja d.o.o. Zavidovići. Rok za završetak ovih radova je 30 dana od uvođenja izvođača radova u posao.


Predviđeno je da se na dionici Travničke ceste od kružnog toka kod OŠ Miroslav Krleža do džamije na Maloj Brodi izvrši modernizacija kolovoza u smislu nivelacije šahtova, odnosno vodovodnih i kanalizacionih okana, te postavljanje novog asfaltnog zastora. Također predviđena je sanacija i modernizacija trotoara, odnosno pješačkih staza na ovoj dionici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME


„Modernizacija ove ulice je od izuzetnog značaja. Osim velikog broja građana sa ovog područja koje gravitira Travničkoj ulici, kao i velikog broja građana Kočevskog sliva i naselja prema Vjetrenicama, ovu cestu u značajnom obimu koriste svi Zerničani koji putuju preko Vjetrenica ili Ovnaka u susjedni kanton, odnosno Vitez, Travnik i ostale gradove SBK.

U tom smislu ovaj projekat je veoma značajan jer znači jačanje putne infrastrukture i bolje povezivanje dva susjedna kantona, a što doprinosi razvoju privrede i poboljšanju uslova za poslovanje jer je dobra putna infrastruktura preduslov za razvoj i poboljšanje poslovnog ambijenta “, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, a koji je i kandidat Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) za Gradonačelnika Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Ministar Isak najavljuje početak skori radova i an drugim regionalnim pravcima na području grada Zenica, kao što je dionica R445 Tetovo-Banlozi, II faza rekonstrukcije reg.ceste R457 na dionici Zenica-Babino, te dionica R445 kroz naselje Nemila.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ArcelorMittal može nastaviti nekažnjeno zagađivati zrak, tlo i vodu

Portal 072info

FBiH sutra dobiva novih 12 kilometara autoputa

Portal 072info

Kod Zeničanina u Golfu pronađena droga

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME