Marš mira: Trasa u dužini 100 kilometara, bezbjedna i spremna za pohod

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predstavnici Pododbora “Marš mira 2022” Nezuk – Potočari, Oružanih snaga BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Federalne uprave policije, Policijske uprave Zvornik, Federalne uprave civilne zaštite, logističke podrške, Opštine Srebrenica i Sapna te Crvenog križa Tuzlanskog kantona i predstavnici austrijskog bataljona “LOT”, danas su obišli trasu “Marša mira 2022” od Nezuka do Potočara.

Amir Kulaglić, predsjednik Pododbora “Marša mira” za “Avaz”, kaže da je ovo dio aktivnosti, kako bi na vrijeme izvršili sve neophodne pripreme za ovogodišnji pohod od Nezuka do Potočara, dodajući da će kampovi biti postavljeni u Nezuku, Liplju, Mravinjcima i Potočarima.

ČITAJ JOŠ:  Zbog koronavirusa: U Maršu mira ove godine najviše 100 učesnika

Kako kaže, radi se o jednoj velikoj organizaciji, koja uključuje veliki broj ljudi i institucija a sve s dostojnim podsjećanjem na ono što se desilo u julu 1995. godine i genocid koji je počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici.

-Trasa je od Nezuka do Potočara u dužini 100 kilometra bezbjedna je i spremna za veliki pohod 8. jula. Narednih dana na navedenim kapovima bit će obezbijeđena električna energija, voda, mokri čvorovi i montirani šatori za prenoćište – pojasnio je Kulaglić.

Kako kaže, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u izgradnju infrastrukture trase “Marš mira”, ovo godine izdvojilo je oko 600 000 maraka.

ČITAJ JOŠ:  Bh. vode: Strane nagrade, domaći problemi

Avaz

GODISNJICA
MARKETING