MASKE ZA LICE OD ASPIRINA: Za čistu i zdravu kožu bez crvenila i akni te masne kože…

Podijelite vijest

aspirin1Mnogim ženama ali i muškarcima je vrijeme da otkriju u običnom aspirinu – odličan kozmetički preparat.

Djelotvorne maske za lice sa aspirinom (rastvoren u vodi), uz redovnu upotrebu i odsustvom alergije na njega, pretvaraju najproblematičniju kožu u odlično zdravu, lijepu i sjajnu. Zašto je aspirin toliko efikasan?

Sva tajna maske za lice sa aspirinom je glavna komponenta ovog lijeka. Acetilsalicilna kiselina, koja je u sastavu ovog medikamenta, ima široku primjenu u kozmetici, jer:

– odlično čisti kožu
– smanjuje lučenje lojnih žlijezda
– sužava pore na licu
– sprečava urastanje dlačica
– maska sa aspirinom smanjuje upalne procese na licu
– sprečava stvaranje akni i bubuljica
– redovno čiščenje lica sa aspirinom smanjuje crvenilo i različite zapaljenjske nadražaje, dovodi do postepenog nestanka akni, poboljšava ten lica i elastičnost kože.

Maske za lice sa aspirinom. Indikacije i kontraindikacije.

Prije svega, aspirin maske preporučuju:

– za problematičnu kožu: bubuljice,akne, male crne tačke različitog porijekla
– za masnu kožu: maska sa aspirinom sužava pore i normalizuje rad lojnih žlijezda
– za stariju kožu: vraća elastičnost i zdrav ten koži lica

Pošto aspirin je lijek, a nije prirodna supstanca, može da izazove neželjene efekte. Maske sa aspirinom ne preporučuju se:

– trudnicama
– dojiljama
– osobama sklonim alergijama (i na aspirin)
– ako na licu postoje otvorene rane i posjekotine

Prije nego što isprobate djelovanje maske sa aspirinom na licu, testirajte je na unutrašnjoj strani nadlaktice. Ako je tokom dana nije došlo do negativne reakcije – možete slobodno je primijeniti na licu. Postoje različita mišljenja u vezi primijene maske sa aspirinom – od potpunog oduševljenja (njih je većina), do razočarenja. Sve zavisi od individualnih karakteristika svakog organizma i pravilne primijene.

Recepti maski sa aspirinom za lice.

Ako je vaša koža otečena, crvena, a akni i bubuljice niču kao pečurke poslije kiše – postoji izlaz. Maske za lice sa aspirinom, u devet od deset slučajeva, imaju svoj efekat već poslije prve upotrebe.

U nastavku ćemo pisati o efikasnim receptima za različite maski za lice sa aspirinom, ali imajte na umu – ove maske primijenjuju se na kožu lica ne češće od 3 puta sedmično. Za idealni efekat, prvo treba temeljno očistiti kožu, a tek onda primijeniti određenu masku.

Maska piling sa aspirinom za masnu i kombinovanu kožu lica

Pomiješajte isitnjene 4 tablete aspirina (od 100 mg) sa 1 kašikom vode. Dodajte kašiku meda i kašiku maslinovog (ili drugog biljnog) ulja, promješajte. Ulje se dodaje u slučaju da je vaša koža više kombinovana, nego masna. Nanesite smjesu na očišćenu kožu lica, nježno masirajte nekoliko minuta i ostavite još desetak minuta na licu , zatim isperite.
Ova maska odlično čisti pore, umiruje iritiranu kožu, smanjuje upale. Samo nemojte pretjerati – ne trljajte lice previše.

Maska sa aspirinom za čišćenje lica za sve tipove kože

Isitnite 3-4 tablete aspirina od 100 mg (ili jednu od 500 mg), dodajte kašiku meda i promješajte. U dobivenu smjesu dodajte kašičicu tople vode (za masnu kožu) ili kašičicu toplog biljnog ulja (za suhu kožu) i još jednom promješajte. Smjesu nanesite na obavezno očišćeno prirodnim tonikom ili losionom lice, uz nježno masiranje. Držite na licu 20 minuta, zatim isperite, isto tako uz blagu masažu lica. Ne primjenjujte ovu masku, ako ste alergični na med.

Očekivani rezultat: koža je potpuno očišćena, smireni zapaljenski procesi, a lice izgleda svježe i zategnuto.
Masku primjenjujte jednom sedmično.

Aspirin maska za masnu kožu sa bubuljicama i aknama sa efektom izbjeljivanja

Ovako je izgleda njena priprema:

Isitnite 6 tableta aspirina od 100 mg (ili jednu tabletu od 500 mg) i pomješajte sa 2-3 kašike soka od limuna. Nanesite na očišćeno lice na 10 minuta, zatim isperite sa rastvorom sode bikarbone i vode ( 1 kašika sode na litar vode). Nakon ovog postupka akne će nestati, crvenilo će se smanjiti, koža lica postat će vidljivo svježa i čista.

Tretirajte kožu lica na ovaj način jednom sedmično.

Maska za lice sa aspirinom za normalnu kožu

Pomješajte 2-3 isitnjene tablete aspirina sa 1 kašikom jogurta, kefira ili pavlake. Dobivenu smjesu nanesite na kožu lica i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom. Nakon ovog postupka male upale nestat će poslije prvog tretmana, a veće – vizualno smanjiti. Prednost ove maske je u tome što je možete raditi svaki drugi dan.

Doznajemo.com