Portal 072info

„Massive Attack“ otvara pulski „Dimensions festival“

Grad Pula biće, od 24.-28.augusta, domaćin festivala alternativne elektronske muzike pod nazivom „Dimensions festival“, koji će se održati na nekoliko punktova, a glavna pozornica biće u staroj rimskoj tvrđavi „Punta Christo“, jednoj od najljepših i najpogodnijih festivalskih lokacija.

Medju bogatom listom bendova i umjetnika izdvajaju se „Massive Attack“, osnivači i legende trip-hop žanra, kao i „Moritz Von Oswald Trio“ sa Tony Allenom i Max Loderbauer, „Hiatus Kaiyote“, „Mood II Swing“, „Moodymann“, Joe Claussell i mnogi drugi, koji će učini da se njihvi nastupi pamte.

Ono što ovu muzičku manifestaciju posebno izdvaja je činjenica da će Festival koristi najbolju tehnologiju sound sistem i osvijetljenja koncerata u svojoj kategoriji.

„Dimensions festival“ biće savršeno mjesto za ljubitelje elektronske muzike da uživaju u dubokim vibracijama elektronike, najbolje od house, techno, world, disko, dubstep i ostalih žanrova elektronske muzike.

„Tokom dana će se puštati opušteni ritmovi za vrijeme dnevnih setova na plaži, radi što bolje atmosfere dok se gosti odmaraju i ‘pune baterije’. Takodjer partiji će se održavati i na brodovima, koji polaze sa obližnjih dokova tako da ćete imati priliku vidjeti  mnoge poznate izvođače na različitim lokacijama“, ističu u pres centru Festivala. 

Kako je najavljeno Festival će spektakularno otvoriti „Massive Attack“, sa jazz saksofonistom i osvajačem Grammy muzičke nagrade Kamasi Washingtonom i detroitskim dj-em Moodymann, u starom i jednom od najvećih postojećih rimskih amfiteatra u centru Pule, što će pružiti publici jedno od nadrealnih i najljepših audio-vizuelnih iskustava ovog ljeta. Za njihovo gostovanje na „Dimensions festival“ vlada veliko interesovanje ljubitelja elektronske muzike.

Podijelite članak